Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Republike Srpske

Vučić razočaran Dodikovim izjavama o referendumu uoči sastanka u Beogradu

01.09.2016.
u 12:20

Referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. rujna, postao je jedna od središnjih tema u regiji poslije poziva Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) da Republika Srpska odustane od referenduma

Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da žali što su politički čelnici bosanskih Srba odluke o referendumu u Republici Srpskoj donijeli unaprijed i, suprotno dogovorima, već ih priopćili javnosti, i rekao kako bi zbog toga današnji sastanak u Beogradu "mogao biti i preskočen". 

– Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost, to je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rješenja, kojima je narod oduševljen – poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije s vodećim političarima Srba iz Sarajeva i Banjaluke u povodu prijepornog referenduma o Danu Republike Srpske.

Vučić kaže da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stajalištima o referendumu, neki iznijeli svoje odluke i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da kaže svoje mišljenje, ali je rekao da ne želi raditi pritisak te da je "svatko donosi odluke u okviru svojih rješenja".

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je u srijedu za TV N1 da će referendum biti održan i da nema zabrane koja bi to mogla spriječiti. Dodik je, među ostalim, kazao kako je moguće da tri konstitutivna naroda u BiH krenu od nule.

– Ne činimo ništa što bi moglo ugroziti mir. Poziv na referendum nije protudejtonska i protuustavna aktivnost. Nikakve priče o secesiji nema – izjavio je Dodik za N1.

Referendum o Danu Republike Srpske, zakazan za 25. rujna, postao je jedna od središnjih tema u regiji poslije poziva Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) da Republika Srpska odustane od referenduma.

Predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić pozvali su danas najviše dužnosnike i predstavnike vlasti i oporbe u Banjoj Luci na konzultacije, a premijer Vučić sastat će se popodne i s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

>> 'Referendum u RS-u neće biti otkazan, a Hrvati su u NDH počinili genocid nad Srbima'

Komentara 51

Avatar Banat
Banat
13:00 01.09.2016.

Vi svi jos uvek verujete u bajke? Ma kakav Vucic, Dobik, Srbi, Hrvati i Bosanci... o svemu odlucuju strane ambasade i interesi velikih sila. Igrace se oni jos malo sa nama i zivotima nevinih ljudi. Ne budimo smesni, da su velike sile htele da sprece rat u bivsoj YU mogle su, ali nisu htele. Mnoge zlocine su mogli spreciti, ali su samo pasivno posmatrali. Rat je nabolji biznis, jos kada imas neke koji vekovima truju svoju decu mrznjom, pa nema nista lakse.

PA
Pape5
12:48 01.09.2016.

Ako tetkica Vučić ne laže, vrlo jednostavno, neka preskoči sastanak, kojeg ne bi smjelo ni biti, a što bi ga se uopće trebalo ticati, što se događa u nekoj tuđoj državi?

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
13:12 01.09.2016.

Dragi novinari I urednici dali mozemo citati neke vijesti iz Madjarske, Slovenije Italije ili Austrije? Dosadila Srbija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije