Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Vrućine se nastavljaju: Krajem vikenda počinje prvi ovogodišnji toplinski val opasan za zdravlje

Toplinski val u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
18.06.2021.
u 23:04

U gorskoj će Hrvatskoj popodne povremeno biti jačeg razvoja oblaka, lokalno i izraženijih pljuskova te grmljavine

Sutra će prevladavati sunčano vrijeme, a vjetar će biti većinom slab što će pridonijeti osjećaju sparine. Utjecaj anticiklone malo će oslabjeti, no nastavit će se dotok vrućeg zraka sa sjevera Afrike. 

Jutro u Slavoniji i Baranji bit će sunčano, a tijekom dana uslijedit će razvoj oblaka. Postoji mala vjerojatnost za pokoji poslijepodnevni pljusak, uglavnom u blizini gora. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 15 i 17, a najviša dnevna do 33 stupnja. Uz slične vrijednosti temperature, i u središnjoj će Hrvatskoj subota biti vruća, piše HRT

Znatnijeg vjetra neće biti ni na zapadu zemlje, ali će na obali i otocima poslijepodne popuhivati slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. U gorskoj će Hrvatskoj popodne povremeno biti jačeg razvoja oblaka, lokalno i izraženijih pljuskova te grmljavine.

Dalmacija će u subotu biti sunčanija, a zapuhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, od sredine dana na udare povremeno i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 14 u unutrašnjosti do 22 na obali, najviša dnevna između 30 i 34 stupnja.

Na krajnjem će jugu dnevna temperatura biti malo niža, ali će vedrog neba biti najviše. More će biti umjereno valovito, no do ponedjeljka raste vjerojatnost za poslijepodnevne, lokalne pljuskove.

Kraj vikenda će bit zabilježen kao početak prvog ovogodišnjeg toplinskog vala opasnog za zdravlje. Slično i na Jadranu iako će na obali vrućina biti malo podnošljivija zbog povremeno umjerenog jugozapadnog vjetra i juga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije