Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radić: Neće biti nikakve sječe glava, Vrkić: Ja sam od sutra umirovljenik

– Projekti koji su započeti nastavit će se, nove projekte ćemo započeti. Preuzimamo grad iz sigurnih ruku – rekao je Ivan Radić
04. lipnja 2021. u 10:43 1 komentara 3612 prikaza
Ivan Radić preuzeo vlast u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Novi osječki gradonačelnik Ivan Radić preuzeo je vlast od Ivana Vrkića koji je u gradonačelničkoj fotelji sjedio posljednjih osam godina.

lokalni izbori 2021. U Osijeku pobjedu odnio HDZ-ov Ivan Radić, osvojio 62 posto glasova

 

Vrkić je Radiću podnio izvješće o obavljanju poslova iz svojega djelokruga te mu je potom predao vlast.

– Dragi moj prijatelju, zadovoljstvo mi je da smo doživjeli ovaj dan da predam poslovanje i upravljanje ovim gradom. Naši građani zaslužuju to i mi smo počeli već davno prije ovu primopredaju – u onom trenutku kad si ti postavljao pitanja i slagao se s projektima koje je započeo grad. Mi ćemo danas napraviti samo pisanu primopredaju jer ću ti ja dati izvješće na 103 stranice, a nakon toga ćeš ti u neposrednom razgovoru s pročelnicima utvrditi koji su to kratkoročni planovi, koji dugoročni, da bi mogao donositi odluke koje su najvažnije za život ovoga grada. Osobno sam jedva dočekao da dođe mladi i ambiciozni čovjek kao što si ti i da nastavi raditi sve što je dobro, a sve što je još bolje bit će na korist našim građanima. Želim puno uspjeha tebi i tvojim suradnicima u poslu koji ćeš raditi ovdje u Osijeku – kazao je Vrkić Radiću.

Vrkić je rekao kako su predali izvješće na 103 stranice u kojem su objasnili što su napravili u proteklih osam godina.

– U zadnje dvije godine ja sam, nažalost, bio bolestan. Za sve što je dobro napravljeno ja sam odgovoran, a za sve što nije, ja sam kriv. Želim da se to jasno zna u javnosti – kazao je Vrkić.

– Stvorili smo pretpostavke za normalan razvoj započetih projekata u Osijeku. Stvorili smo mirnu situaciju, promijenili smo politiku. Najviše koristi od ove politike imaju građani koji su nas birali. Napravili smo pomake u onome što sada radimo, u miru se preuzima grad, nastavljaju se radovi. Mislim da će se napokon doći i do zamjene u zapošljavanju – dodao je.

LOKALNI IZBORI Sučeljavanje za Osijek o masonima i komarcima: '10. travnja 1941.? Što se tada dogodilo?'

Radić smatra da je Vrkić unio političku stabilnost u grad Osijek.

– Današnja primopredaja, kako i dolikuje civiliziranom gradu kao što je Osijek, prošla je mirno. Zahvaljujem i Borisu i Žani, nije bilo udaraca ispod pojasa. Razgovarali smo oko mnogih projekata koji će biti na području grada Osijeka. Projekti koji su započeti nastavit će se, nove projekte ćemo započeti. Preuzimamo grad iz sigurnih ruku. Siguran sam da će gradonačelnik sa svojim iskustvom pomoći u vođenju grada Osijeka – rekao je Radić.

Na primopredaji je bio i župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

– Smatram da su Osječko-baranjska županija i grad Osijek u posljednje četiri godine prvi put radili kao jedan, nastavit ćemo to i u iduće četiri godine. Suradnja je ključna za razvoj grada Osijeka i cijele županije. Vidim samo dobre stvari za grad Osijek – kazao je župan Anušić.

Radić je upitan o otkazima u Gradskoj upravi.

– Nikakvih sječa glave neće biti, ljudi koji su radili nemaju se čega bojati – rekao je Radić.

Vrkić neće koristiti mogućnost primanja plaće idućih šest mjeseci jer odlazi u mirovinu.

– Ja sam danas dobio otkaz, sutra sam umirovljenik – rekao je Vrkić i dodao:

– Sretan sam što je kraj mog mandata jer ne mogu sam sebe više pratiti, imam u glavi više ideja nego koraka.

Inače, 34-godišnji Radić na mjesto gradonačelnika došao je nakon što je na izborima u drugom krugu osvojio 15.526 glasova.

Nakon primopredaje vlasti, novi će gradonačelnik održati radni sastanak s predsjednikom Međunarodne streljačke sportske federacije Vladimirom Lisinom u povodu održavanja Europskog prvenstva u streljaštvu u Osijeku.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Logitech
Istražili smo
Evo što niste znali o mišu i tipkovnici