Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u sarajevu

Vrijedi li ljudski život 7 godina zatvora?

26.09.2018.
u 14:19

Sefić je upravljajući osobnim automobilom u listopadu 2016. prošao kroz crveno svjetlo na semaforu brzinom od 65 kilometara i pritom na pješačkom prijelazu pokosio dvije djevojke koje su upravo izlazile s nastave na Filozofskom fakultetu

Županijski sud u Sarajevu u srijedu je na četrnaest i pol godina zatvora osudio Sanjina Sefića, koji je prije dvije godine bezobzirnom vožnjom usmrtio dvije studentice u prometnoj nesreći u tom gradu, a ta je tragedija privukla veliku pozornost javnosti.

Sefića je sud proglasio krivim za kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnom posljedicom i zbog nepružanja pomoći nakon prometne nesreće, dok su četiri osobe, koje su zajedno s njim bile optužene zbog pomaganja u prikrivanju kaznenog djela, oslobođene optužbi.

Sefić je upravljajući osobnim automobilom u listopadu 2016. prošao kroz crveno svjetlo na semaforu brzinom od 65 kilometara i pritom na pješačkom prijelazu pokosio dvije djevojke koje su upravo izlazile s nastave na Filozofskom fakultetu. 

Selma Agić iz Bugojna je preminula na mjestu nesreće, dok je Edita Malkoč iz Bosanske Krupe preminula u bolnici, kamo je bila dovezena s teškim ozljedama.

Sefić je nakon toga pobjegao u Srbiju gdje je uhićen, a u siječnju 2017. izručen je bosanskohercegovačkom pravosuđu.

Članovi obitelji poginulih djevojaka, koji su se i ranije žalili zbog sporosti sudskog procesa unatoč jasnim dokazima, u srijedu su izrazili ogorčenost prvostupanjskom presudom.

"Ovo je maksimalno poniženje za sve nas", kazao je novinarima Amir Agić, ostac jedne od djevojaka, najavljujući žalbu na presudu. Dodao je kako im je posebice neprihvatljivo to što je sud oslobodio krivnje osobe koje su Sefiću pomagale u bijegu i prikrivanju tragova.

Enisa Malkoč, sestra poginule Edite, presudu je opisala kao dokaz da u državi u kojoj živi vlada samo nepravda. "Ovo je dokaz da ovdje jedan život vrijedi tek sedam godina zatvora", kazala je.

Iz županijskog su tužiteljstva također najavili žalbu. Posebice su nezadovoljni time što je sudsko vijeće prihvatilo nalaz vještaka obrane koji je tvrdio kako je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat iako su postojali jasni dokazi da je on gradom po kišnom vremenu jurio brzinom većom od 100 kilometara.

>> Pogledajte koliko vrijede vozačke dozvole

Komentara 4

BA
bakulušić
15:52 26.09.2018.

Zašto HINA traži po Sarajevu kad u Hrvatskoj ima primjere gdje ratni zločinci za ubojstva dvadeset i dvoje civila dobiju po 15 godina zatvora ili 1,3 godine po ljudskom životu. I još k tome, one koji su sve promatrali a možda s njima ubijali - oslobodi krivnje? Zašto HINA traži po Sarajevu?

WW
wwwcroxx
15:26 26.09.2018.

Ako pitate HDZ, SDP i HNS političare koji su bili osuđivani za ubojstva oni će vam reci da je za njih puno i jedan dan zatvora za ubojstvo običnog građanina , jer oni (političari) su veliki nezamijenjivi političari... zbog takvih u svih ostalih nečasnih radnji i mišljenja Hrvatskoj je potrebna lustracija komunističkog kadra koji pravi nerede u HR zadnjih 20-ak godina.

HA
HaryHole33
15:34 26.09.2018.

Ma dajte prestanite sa ovakvim blesavim računom. Svatko od nas tko vozi i potencijalno može nekog unesrećiti ili ubiti. Kazna je visoka i osuda je postignuta. Neljudski je o tome raspravljati. A tko govori o manijaku iz Ilice, što je bilo sa onim balavcem iz Makarske, ili sa onim iz , valjda, Gajeve što je ubio mladog oca i sinčića? Uopće treba govoriti o nepravdama, ali se ne smiju vagati osude. To je stvar suda i okolnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije