Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vrhovnom sudu trebala godina dana da odluči o žalbama obrane Rene Sinovčića

Obrana je tražila da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje iskazi svjedoka, što je sud odbio, a tu je odluku potvrdio i Vrhovni sud
28. lipnja 2017. u 13:08 2 komentara 956 prikaza
Reno Sinovčić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Koliko je brzo i efikasno hrvatsko pravosuđe, vidi se i na primjeru Rene Sinovčića, koji je s još nekolicinom osoba koncem 2015. optužen u aferi Ribar, a optužnica još nije pravomoćna. A kako bi i bila pravomoćna, kada je od svibnja 2016. sve donedavno, po žalbama odvjetnika, bila na Vrhovnom sudu. Jer Vrhovnom sudu trebalo je godinu dana da odluči o tim žalbama i odbije ih nakon čega je spis vraćen zagrebačkom Županijskom sudu, na kojem bi se u srpnju trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice.

Reno Sinovčić ZAUSTAVILI GA Kobre skinule Sinovčiću pločice s Audija A8 jer nije registriran ni osiguran

No pitanje je hoće li sjednice optužnog vijeća i tada biti jer su Reno Sinovčić i Dalibor Zebić ostali bez dosadašnjih odvjetnika. Sudu stoga ne preostaje do pričekati hoće li dvojac na sjednicu optužnog vijeća doći s novim odvjetnicima ili će im ih sud postaviti po službenoj dužnosti. Kako god bude, novi će odvjetnici vjerojatno tražiti da im sud da neko vrijeme za upoznavanje sa spisom pa je vrlo izvjesno da optužnica neće biti potvrđena prije jeseni.

A Sinovčić, poznat i kao vanjski suradnik NK Zadra, tereti se za zloporabu položaja tešku oko 120 milijuna kuna. Osim njega, još su optuženi Novica Erlić, bivši direktor NK Zadra, Dalibor Zebić, predsjednik NK Zadra te poreznici Vjekoslav Jurlina, Stoja Mučaji, Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić, a optuženo je i Sinovčićevo trgovačko društvo VOX. Sinovčić i ostali bili su uhićeni u prosincu 2014., a iz Remetinca su izašli uz jamčevine u rasponu od nekoliko stotina tisuća kuna do 10 milijuna kuna. Ta je jamčevina bila određena Sinovčiću, koji ju je skupljao dva mjeseca, a kada nije uspio skupiti novac, gotovinsko jamstvo zamijenio je jamstvom u nekretninama. Po izlasku iz Remetinca kazao je da nije kriv te je ustvrdio da će na sudu dokazati svoju nevinost.

Optužnicom protiv njega i ostalih obuhvaćena je i privatizacija NK Zadra, ali i predstečajna nagodba VOX-a te neplaćanje poreza. USKOK traži i da se Sinovčiću i njegovim suoptuženicima oduzme 120 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi, a Sinovčiću je dio imovine zbog poreznog duga završio na dražbi. Njegova je obrana na optužnom vijeću u svibnju 2016. tražila da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje iskazi svjedoka ispitani u USKOK-u bez nazočnosti odvjetnika, što je sud odbio, a tu odluku suda je sada nakon godinu dana potvrdio i Vrhovni sud.

04.04.2011., Zadar - Na nogometnom stadionu na Stanovima paljenjem svijeca obiljezena je 3. obljetnica stradavanja Hrvoja Custica, igraca NK Zadar, koji je 3. travnja 2008. izgubio zivot na utakmici Zadar - Cibalia, udarivsi glavom u betonsku ogradu. Hrvo Svetko Ćustić Sin mi je izgubio život zbog ovog kluba, a Modrić, Subašić i Vrsaljko obećali su pomoći Reno Sinovčić Zadra šokirani odlukom Sinovčić: Nije bilo razloga za ukidanje licencije Zadru 06.02.2015., Zagreb - Nakon dva mjeseca pritvora, Reno Sinovcic izasao je iz zatvora u Remetincu, te ce se braniti sa slobode. Izvanraspravno vijece Zupanijskog suda prihvatilo je zahtjev obrane da mu se jamcevina od 10 milijuna kuna zamijeni zalogom nekr Reno Sinovčić: Novac je čist i moj je. Zaradio sam ga prodajom ribe i imam ga pravo dati kome hoću. A dao sam ga svom klubu
Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Avatar neidemdalje
    neidemdalje:

    Samo jedna godina pa to je gotovo expresno... ja se sa državom tužim već više od 6 godina i ne vidim ni svjetlo, ni vlak u tunelu ... ništa a spor je iz domene zakona o radu i kao takav ... prikaži još! bi trebao biti predmet žurnog riješavanja

  • dalibor.hren:

    Policija, po nečijem nalogu u Slavonije zatvara nogometne suce, sitnu ribu, a kapitalac je godinama na slobodi!?