Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLABA IZLAZNOST

Vrgorac bira gradonačenika između hadezeovke Jelavić i mladog Pranića

izbori
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
19.06.2016.
u 13:00

Rezultati drugoga kruga glasovanja ovist će o tome kome će se prikloniti glasači SDP-a i HNS-a

Vrgorčani ove nedjelje u drugome krugu biraju svoga gradonačelnika i to između dvoje kandidata - Nade Jelavić iz HDZ-a i Ante Pranića iz Nezavisne liste mladih.

Drugi krug izbora za gradonačelnika Vrgorca teče bez problema i incidenata te s manjim odazivom nego u prvome krugu, a do 11,30 sati na glasovanje je izišlo 15,49 posto birača.

Najmanje glasača je izišlo u Kljenku - 5,15 posto, u Kozici 6,6 posto, Banji 8,85 posto, Podprologu 9,68 posto, a najviše birača izišlo je u Vrgorcu, na biračkome mjestu br. 9 - 335 birača od 1940 upisanih na birački popis, tj. 17,29 posto.

 Pravo glasa na ovim izborima ima 5745 osoba, što je za deset osoba manje nego na izborima prije dva tjedna. 

U drugi krug glasovanja Jelavić i Pranić ušli su nakon što su u prvome krugu bili gotovo izjednačeni - Jelavić je dobila 1519 glasova, odnosno 41,09 posto, a Pranić 1508 glasova ili 40,79 posto, dok je Rade Bobinac, kandidat SDP-HNS-a, dobio 565 glasova, tj. 15,15 posto. To znači da će rezultati drugoga kruga glasovanja ovisti o tome kome će se prikloniti glasači koalicije SDP i HNS.

U prvom krugu glasovanja, 5 .lipnja, izabrano je Gradsko vijeće u kojem je najviše vijećnika, njih šest, odvojila NLM. HDZ je osvojio 4 vijećnička mjesta, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika u vijeću, sastavljenom od 15 vijećnika.

 Izlaznost 5. lipnja bila je 64,22 posto, ali jedan i drugi birački stožer najavili su još veći izlazak glasača na biralište, a po 'usijanom' stanju u gradu mogao bi se očekivati i rekordan odziv na birališta, iako su Vrgorčanima ovo treći prijevremeni izbori od zadnjih redovnih lokalnih izbora održanih 2013. godine.

>> U izborno jutro građane dočekao grafit 'Di su pare?'

Komentara 12

DU
Deleted user
11:06 19.06.2016.

kome će se prikloniti glasači SDP-e, HNS-a? Ha, ha HDZ-u možda? Svašta.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:30 19.06.2016.

U Vrgorcu je lažno prijavljeno više od tisuću osoba koje se povremeno javljaju kao organizirana biračka skupina i glasaju za one koji su im svojedobno omogućili lažno prijavljivanje. Nema tih glasača u školi, u vrtiću, na tržnici, u crkvi, naa sprovodima. Kakvi su to ljudi koji se ne pojacvljuju na misama u mjesnoj crkvi? Nitko ih ne poznaje, ali svatko ih prepoznaje kao krpelje i štetnike koji na temelju lažne prijave sišu hrvatske fondove zdravstvenog osiguranja, visokog obrazovanja i socijale. Sada se ti drznici usuđuju i odlučivato tko će biti gradonačelnik mjesta i kakvu će upravu imati. Slično se dešava i u Imotskom, Sinju ali i u Vukovaru, da ne zaboravimo i ostale "junake" naših izbora.

DU
Deleted user
19:00 19.06.2016.

Hercegovci moraju dolazit jer je mala izlaznost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije