Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAZVAO KONFERENCIJU

Vrdoljak o slučaju NE Krško: Nikada nisam prijetio

Ivan Vrdoljak
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
20.04.2018.
u 10:23

Optužnica je podignuta nakon što je Perhanić Vrdoljaka prijavio zbog prijetnje koju mu je navodno izrekao krajem 2015. kada je bio ministar gospodarstva.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) optužilo je predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da je kao ministar gospodarstva prijetio članu uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoju Perhariću, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Vrdoljak je jutro nakon objave o prijavi odmah sazvao konferenciju za medije: 

– Želim objasniti stvari, u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću dokazati. Institucije su temelj demokratskog sustava. Prijavu odbacujem, nikada nisam prijetio, posebno obitelji, i meni je obitelj najveća vrijednost – izjavio je Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je kazao kako je htio 'zaštititi Hrvatske interese' jer je, kako kaže, 'u mandatu Perharića Hrvatska izgubila više od 2 milijarde kuna.

- Istina je da je čovjek dao lažni iskaz jer sam ga pozvao na odgovornost. Dao je lažni iskaz da me se diskreditira i zadrži poziciju i brine o slovenskim interesima - rekao je vrdoljak.

Poručio je i kako je on imao tri svjedoka, a Perharić jednog.

- Moji svjedoci nisu pozvani - izjavio je Vrdoljak.

Dodao je kako prijavu odbija te da je to 'lažna prijava na lažnom iskazu'.

Navodna prijetnja krajem 2015. godine

Prema neslužbenim informacijama riječ je o optužnici iz studenoga 2017. koja je ovih dana potvrđena na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Prema pisanju medija, razlog prijetnji navodno je bila Vrdoljakovo inzistiranje da Perhanić podnese ostavku na mjesto člana uprave Nuklearne elektrane Krško.

Optužnica je podignuta nakon što je Perhanić Vrdoljaka prijavio zbog prijetnje koju mu je navodno izrekao krajem 2015. kada je bio ministar gospodarstva.

Nakon informacije o optužnici Vrdoljak je na svojem Facebook profilu objavio da je "kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske", tražio odgovornost hrvatskog člana uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog "nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu".

"Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta. Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije", objavio je Vrdoljak u četvrtak predvečer.

 

 

Ključne riječi

Komentara 39

IN
inbox
19:42 19.04.2018.

je je, Vrdoljak sve ti vjerujemo. ti si poznat po tome da govoriš istinu

KR
kruti216
19:52 19.04.2018.

dajte nemojte poštenjaka vrdoljaka gnjavit, ugrozit će se stabilnost koalicije, države, SVEGA!!!

RI
rightside
19:19 19.04.2018.

pa nista cudno za druga vrdoljaka,, a s obzirom na ovo jos ga plenkovic drzi uz sebe,,pa tu lopinu je davno trebalo zatvorit,,no cvitan nije dao,, vidicemo sad sta ce bit s drugo,, a i sa njegovom bivsom drugaricom ankom,i njenim angazmanom u gunji pa kupovinom kuce za gotovinu..))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije