Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO DJELO

Vratila se s frizure u Splitu pa vidjela da je izgubila 3000 dolara: 'Nisam mogla doći k sebi, a onda me netko nazvao...'

Absentee ballot in Germany
HANNIBAL HANSCHKE
26.10.2021.
u 09:13

– U ova tužna i ružna vremena, ovo njihovo djelo je veličanstveno – rekla je Splićanka

Jedna Splićanka bila je u očaju nakon što se vratila iz frizerskog salona i vidjela da je izgubila kuvertu u kojoj je bilo tri tisuće dolara namijenjenih za renovaciju stana. Iz frizerskog salona ubrzo su je nazvali i vratili joj kuvertu. 

Kako je ispričala za Slobodnu Dalmaciju, podigla je novac u banci kako bi mogla sutradan platiti radnike te se zaputila u frizerski salon. Uredno je platila račun i otišla kući, a zatim je uslijedio šok.

– Nisam mogla doći sebi. Svi u kući poludjeli su na mene. A kako i neće, riječ je o tri tisuće dolara. Nisam uopće registrirala jesam li i gdje sam uopće izvadila kuvertu. Nisam znala ni di krenit' ni šta napravit' – kazala je. 

Ubrzo nakon toga nazvao ju je netko s nepoznatog broja, na što se Splićanka isprva nije javila jer nije znala tko zove, a najveća briga joj je bila pronaći kuvertu. 

– Nakon nekoliko propuštenih poziva, javila sam se i nisam mogla doći sebi. Zvala me djelatnica frizerskog salona Sananda i rekla mi najljepšu moguću vijest – na pultu su pronašle kuvertu. 

– Zaposlenice su u kuverti s novcem pronašle i papirić iz banke, izvadak na kojem je pisalo moje ime i prezime. Kako se uz rezervaciju termina uvijek zapiše ime i prezime klijentice i telefonski broj, po tome su sve povezale i došle do mene. U ova tužna i ružna vremena, ovo njihovo djelo je veličanstveno. Nema riječi kojima bih im mogla zahvaliti. U salonu su bile četiri zaposlenice, spasile su me i želim da svi znaju koliko dobra još uvijek ima – rekla je Splićanka.

>> VIDEO Velika zagrebačka poplava dogodila se na današnji dan 1964.: Pogledajte arhivske fotografije

Komentara 4

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:48 26.10.2021.

I to bas 3000 dolara, s tom valutom ide renovirati... Ni kuna, ni euro. Joj koje skupljanje klikanja

UM
Umjereni
09:38 26.10.2021.

Na slici njemačka kuverta za dopisno glasanje. A jednako nedorečen i nebulozan je i članak.

MX
Mister X
10:16 26.10.2021.

Nisam mogla doći k sebi, a onda me netko nazvao...' Da tako je to zamislite tu Hrvatskoj i da joj se to dogodi ! to je tako nešto neverovatno i senzacija da naiđeš na ljude sa razumom karakterom poštena osoba..ba.. Međutim stvar karaktera odgoja i .... Ja sam u Hotelu poslje doručka ostavio torbicu obješenu na stolic iza mene. I Zaboravio u v rijeme kada se u roku tjedan dana trebalo mjenjati u HR. papaire i kao sm imao isto neke ispalte; pa sma imao sumu od preko 7000 DEM. I ženina Piutovnica u kod meneu torbici, 3 sata kasnije idemo na pivo , Bio sam sa večim društvom i eto dogodi se . Nalaznik osoblje Hotela je predao na recepij , zakleo sam se prije nisam rzmišljao o tome da nađeno uviujek vračam . Svako bi mora da zna da je to što čini čovjeka, i da uopče nema druge opcije nego samo tako postupiti. Jer i njemu, ili majci ili djetetu kad se to dogodi; dali bi volio izgubljeno . Prije 8 godina put za Duseldorf u Austriji restoran uz Autoput ručak ostavim opet torbicu na stolcu pored mene idemo dalje stajem u Njemačkoj oh zaboravio osobna Vozačka i sl, nešto malo više manje od 1300 Eura . Dobio sve vračeno poslalla mi šefica restorana poštom na adresu . Nakon traženja moje dozuvole dali smije pogledati u novčanik, i uzeti iz novćanika 20 Eura za slanje paketiča . Rekao da neka slobodno uzme 220 i da konobarici koja je našla ne nije pristala ! odlučio sam kod sl.jedečeg puta za Hr. da to odradim . Naravno da sam to učinio sa zadovoljstvom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije