Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA ČETVRTAK UPALJEN METEOALARM

Nakon smrzavanja opet velika promjena vremena: Temperature se penju i do 10°C iznad prosjeka

Zagreb: Stigao je kraj babljeg ljeta
Foto: KARLO KLASIC
1/3
18.10.2023.
u 22:10

Uz južinu na Jadranu se očekuju na udare jak vjetar, kiša i grmljavina, zbog čega je upaljen i žuti Meteoalarm

Više temperature trebale bi se vratiti već ovog četvrtka, nakon iznimno hladnog početka tjedna koji je vladao u Hrvatskoj. Prema najavama DHMZ-a, u četvrtak će prevladavati razmjerno vjetrovito vrijeme, uz više oblaka s pljuskovima i grmljavinom na Jadranu. Iz tog razloga na Jadranu i u Lici će biti upaljen žuti Meteoalarm, a ponegdje se očekuju udari vjetra i do 85 km/h. Južinu je najavio i meteorolog Izidor Pelajić za HRT.

- Velika je vjerojatnost i lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, uz koje za samo nekoliko sati može pasti velika količina kiše, a neke bi rive mogle biti poplavljene i zbog jakog i olujnog juga, posebice tijekom petka - najavio je to Pelajić.

U središnjoj Hrvatskoj kiša se sutra očekuje tek kasnije poslijepodne uz granicu sa Slovenijom te na jugu, no kišovitije će biti na sjevernom Jadranu, a posebice na riječkom području. U Slavoniji se očekuje suho i djelomice sunčano vrijeme, a u Posavini tijekom jutra može biti i magle. Najviša temperatura na ovim dijelovima iznosit će do 23°C.

U Dalmaciji danju od 22 do 25 °C. Promjenjivo, pokoji izolirani pljusak moguć je ponajprije u unutrašnjosti, te na sjeveru. Na obali sredinom dana neće nedostajati sunčanih razdoblja. Jako i olujno jugo mnogi bi mogli kriviti za loše raspoloženje. Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano. Jugo će postupno jačati, prolazno će biti više oblaka, ali uglavnom će ostati suho. Najniža temperatura zraka oko 18 °C, u zaobalju 14 °C, a najviša temperatura i mora i zraka bit će oko 23 °C.

VIDEO:

Što se tiče idućih dana, Pelajić najavljuje i dalje promjenjivo vrijeme.

POVEZANI ČLANCI:

- U petak iznimno toplo za doba godine s najvišom temperaturom i za oko 10 °C višom od prosjeka. I pritom razmjerno vjetrovito s jakim jugozapadnim i južnim vjetrom, koji će do nedjelje uglavnom oslabjeti. Najviše kiše past će u Gorskom kotaru, a u nestabilnu subotu jaki pljuskovi mogući su i u unutrašnjosti Dalmacije. Najviše suhih razdoblja bit će u malo manje toplu i mirniju nedjelju. Jugo, mjestimice i olujno, stvarat će probleme u prometu na Jadranu ponajviše u petak, a zatim će slabjeti - u subotu malo, osjetnije tek u nedjelju. Bit će promjenjivo. Kiša će mjestimice biti jaka na sjevernom dijelu, u subotu posvuda češća i lokalno izraženija, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, a u nedjelju tek slaba i sporadična pa bi trebala dopustiti mnoge aktivnosti na otvorenom - prognozirao je Izidor Pelajić.

>> VIDEO Otvorena najskuplja cesta u Hrvatskoj: Koštala je 70 milijuna eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije