Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR BRANITELJA

Medved osudio napad na Pupovca: 'Mi branitelji osuđujemo svaki oblik nasilja'

Tomo Medved
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
29.09.2018.
u 16:23

Ministar branitelja Tomo Medved osudio je napad na zastupnike Milorada Pupovca i Borisa Miloševića

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osudio je u subotu napad na zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, istaknuvši kako hrvatski branitelji najbolje znaju što je stradanje i patnja.

"Mi hrvatski branitelji koji najbolje znamo što je stradanje i patnja osuđujemo svaki oblik nasilja, apsolutno i uvijek. Stoga osuđujemo i ovaj napad", rekao je Medved novinarima nakon Izbornog sabora HDZ-ove Zajednice branitelja "Gojko Šušak" upitan o napadu na zastupnike SDSS-a.

Saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti su u petak oko 14 sati na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane.

Upitan je li po zakonu da vozači ministara, među njima i njegov, budu umirovljeni vojni invalidi, ministar Medved je zlonamjernim i tendencioznim ocijenio tekstove objavljene na pojedinim medijskim portalima vezanim uz tu temu. Istaknuo je kako vozač u njegovu ministarstvu, Josip Širić, nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida iako je dragovoljac Domovinskog rata od 1990. te je dva puta ranjavan. Posebice, istaknuo je, nema status oboljelog od PTSP-a.

"Riječ je o dragovoljcu Domovinskog rata koji je 2003. godine, uslijed reforme Oružanih snaga, otišao iz sustava. Po zakonu je radio do prije dvije godine u zaštitarskoj tvrtci, a danas radi po ugovoru u Ministarstvu hrvatskih branitelja", kazao je.

Ministar Medved je demantirao i tvrdnje o visokim iznosima koji se spominju u nekim medijima, rekavši da su "iznosi o kojima se licitira, ciljano usmjereni kako bi se na hrvatske branitelje i dragovoljce Domovinskog rata te hrvatske ratne vojne invalide privlačila pažnja i kako bi se zlonamjerno obmanjivalo javnost o tim statusima".

"Uz mirovinu od tri tisuće kuna, u ugovoru je kako vozači s punom radnom sposobnošću, bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, rade u Ministarstvu hrvatskih branitelja", kazao je.

Pozvao je novinare, ako imaju konkretne upite, da ih upute u njegovo Ministarstvo i dobit će sve potrebne odgovore.

Na pitanje kako komentira odluku udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) da odgodi svoje sportske igre u Vukovaru koje su trebale biti od 12. do 14. listopada, ministar Medved je rekao kako je to njihova odluka, o čemu se vrlo jasno očitovalo čelništvo HVIDR-e.

Upitan smatra li da je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izmanipuliran vezano uz najavljene prosjede u tom gradu, ponovio je njihove ranije izjave kako je težnja i apel svih hrvatskih branitelja intenzivirati i procesuirati sve one koje su počinili ratni zločin.

Pozvao je novinare i da se idućih dana po tom pitanju čuju stav i mišljenje obitelji koje su izgubile svoje najmilije u Vukovaru.

General Filipović: Prosvjed u Vukovaru u početku imao dobre namjere ali se kasnije sve više politizira 

Da su za to da se svi ratni zločini istraže i procesuiraju novinarima je rekao i ponovno izabrani predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" general-bojnik Miljenko Filipović.

Istaknuo je kako je prosvjed u Vukovaru - koji bi se 13. listopada trebao održati u Vukovaru na  poziv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave zbog sporosti ili neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, u početku možda imao dobre namjere, ali kasnije se svakim danom sve više politizira. Naglasio je i da se ne žele igrati s osjećajem Vukovara i Vukovaraca, jer je to za branitelje posebno mjesto.

Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" neće sudjelovati na prosvjedu u Vukovaru 

 Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" general-bojnik Filipović poručio je i da je braniteljima dosta da ih netko "uvijek vuče za rukav i da proba s nama manipulirati". 

Stoga je Predsjedništvo Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" odlučilo da neće sudjelovati u prosvjedu u Vukovaru, kazao je. 

Upitan tko po njemu manipulira i politizira tom temom odgovorio je:" Određeni akteri koji žele zaraditi određene jeftine političke bodove".

Pogledajte i video: Grmoja Plenkoviću u Saboru: 'Ti ćeš mi reći da sjednem?!'

 

Komentara 36

MO
modovisisajteMaraschino
17:47 29.09.2018.

ne bacati hranu na smeće....

DU
Deleted user
17:09 29.09.2018.

Hrvatski mediji jad nad jadima sad više nego ikad prije. Od navodnog napada nad Pupavca oni rade zločin a od njega mučenika. A kad je svojevremeno bivša predsjednica vlade napadnuta jajima od napadača su stvarali junake. Kad je marginalna aktivistička stranka bombardirala jajima središnjicu najveće stranke, predstavili su to kao simpatičan perfomans primjeren demokratskom svijetu. A kad je kompletna luđakinja koju nazivaju novinarkom izvršila fekalni atentat na središnjicu pokušali su je pretvoriti u profinjenu heroinu sa stilom. Ma ljudi moji, je li to moguće?

MI
Miki
17:48 29.09.2018.

E moj Medo, da su nas Srbi napadali hamburgerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije