Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VOZAČKU

Bogdanovića je usmrtio sin policajca, sudar je skrivio i prije

Foto: Facebook
1/2
27.12.2019.
u 19:03

Iako je svjestan da ga je ozlijedio, udaljio se s mjesta nesreće, a da mu nije pružio pomoć, niti je o tome obavijestio policiju

Branislav Smiljanić (22) iz Tenje kod Osijeka, vozač koji je terencem usmrtio glumca Aleksandra Bogdanovića (45), sin je osječkog policajca. I nije mu to prvi sudar koji je skrivio – riječ je o prometnom recidivistu. Ta je informacija “procurila” pet dana nakon što je mladić, koji nikada nije ni položio vozački ispit, tuđim automobilom marke Kia Sorento naletio na nesretnog pješaka Bogdanovića, na “zebri” u vrlo prometnoj Ulici kneza Trpimira. Izazvalo je to bijes javnosti, koja je odmah posumnjala u pokušaj zataškavanja.

– Ujedinjeni kao obitelj i prijatelji tražit ćemo odgovornost i pravdu do kraja. I kakvi su to roditelji? Otac policajac? I otac je zaslužio stegovni postupak i pitanje odgovornosti – poručili su Bogdanovićevi bližnji na Facebooku.

Pobjegli s mjesta nesreće

Mladi Smiljanić, pak, nije vozio očev automobil. Neslužbeno se doznaje kako je vozilo registrirano na roditelje njegove djevojke M. S. (18), koja je kobne večeri sjedila na mjestu suvozača. Djevojka nam je spustila telefonsku slušalicu čim smo se predstavili, no za medije je bila izjavila kako je znala da Smiljanić nema dozvolu te da se “nesreća mogla dogoditi i osobi s deset vozačkih”. No, ostaje činjenica da su svi zajedno – vozač, ona i još dvoje prijatelja – pobjegli te ih je policija pronašla sat vremena kasnije zahvaljujući tablici koja je otpala pri naletu na pješaka. Da bude tragičnije, njezina je 20-godišnja sestra, kako tvrde upućeni, poginula u prometnoj nesreći prije pet godina u Osijeku kada je automobilom prešla na suprotan kolnički trak i udarila u vozilo koje je nailazilo.

Ni obitelj Branislava Smiljanića nije nam jučer bila dostupna. Mještani Tenje kažu kako je mladić u komunikaciji pristojan, ali da mu to nije bilo prvo sjedanje za upravljač. Ljubitelj je automobila, a navodno se razumije u njih “pa ih sam rastavlja, dorađuje i popravlja”.

Policija, pak, oštro demantira optužbe da je itko pokušao bilo što zataškati u tom tragičnom slučaju.

“Dojavu o prometnoj nesreći u subotu 21. prosinca zaprimili smo u 22.36 sati. Odmah su na mjesto događaja upućene policijska ophodnja i očevidna ekipa. Nakon dolaska, utvrdili su da je automobil naletio na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu dodatno osiguranom žutim treptajućim svjetlom. Nadalje, utvrdili su da se vozač automobila koji je naletio na pješaka udaljio s mjesta događaja a da prethodno nije pružio pomoć ozlijeđenom niti je o tome obavijestio policiju”, stoji u priopćenju PU osječko-baranjske.

Ozlijeđeni 45-godišnjak, nastavili su, prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć i utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život.

“U isto vrijeme, svi policijski službenici ove policijske uprave započeli su potragu za odbjeglim vozačem i vozilom te su već u 23.03 sati pronađeni i vozilo i vozač u Osijeku. Tom smo prilikom utvrdili da je vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje”, naveli su dalje iz policije.

Vozilo je potom, navode dalje kronologiju, prevezeno u dvorište PU radi izuzimanja tragova. Vozač je uhićen u 23.34 sati.

“Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 22-godišnji hrvatski državljanin u nedjelju je u 23 sata predan pritvorskom nadzorniku. U srijedu je u 14.40 sati u bolnici preminuo 45-godišnji pješak”, priopćili su iz policije.

Ističu kako su o cijelom događaju pravodobno izvještavali javnost putem predstavnika medija „koji su se o događaju interesirali od samog početka te pojedinačno komunicirali s glasnogovornikom policijske uprave“.

Ne navodeći identitet, potvrdili su da je Branislav Smiljanić „u kategoriji recidivista prometnih prekršaja“ te istaknuli: “Policija je i u prijašnjim slučajevima pri utvrđivanju prekršaja postupala sukladno svojim zakonskim ovlastima.”

Smiljanić je, kako doznajemo, 2017. godine skrivio sudar u kojem je bilo lakše ozlijeđenih osoba, no šteta na vozilu u koje je udario bila je poprilična.

Policija: I nas je to pogodilo

Na naš konkretan upit je li vozač bio pod utjecajem alkohola, u priopćenju poslanom svim medijima nije bilo odgovora. Rečeno nam je naknadno kako su uzorci krvi i urina poslani na analizu na alkohol i droge. Zanimalo nas je i je li policajac izvan službe dužan prijaviti kazneno djelo (pa tako onda i Branislavov otac ako je znao da mu sin bez vozačke dozvole vozi i ugrožava i sebe i druge). Objašnjeno nam je kako propisi obvezuju policijske službenike da i izvan službe reagiraju na kaznena djela te da im je zaštita života i imovine prioritet 24 sata, ali i da se ta obveza ne odnosi na prekršaje.

U policiji ističu kako je i njih pogodila pogibija Aleksandra Bogdanovića jer je upravo on bio glavni narator u nedavnoj predstavi „Lili“, izvedenoj u organizaciji Ravnateljstva policije.

Aleksandar Bogdanović bit će pokopan u Novom Sadu, no još nije poznato kada.

Komentara 62

CH
chemica
16:50 27.12.2019.

Kako to možeš biti recidivist, ako nemaš ni vozačku, zaboga miloga. Gdje je tu logika...Sjećam se kako su mene &%$#" na vozačkom, da sam ga sanjao i par godina nakon tog "predivnog" iskustva, a prošao sam otprve. Bila je jedna mala koja se čak rasplakala, asistentica na fakultetu. Nakon što je pala peti put. Ovdje pak imamo lika koji čini prometne prekršaje bez vozačke."Recidivist"...Pravovremenih trideset do šezdeset dana zatvora je možda moglo spasiti život ovom nesretniku, ali kad imaš ćaću u policiji...Smiješ sve. Dok nekog ne ubiješ, a tada je kasno.

Avatar Sandinista
Sandinista
19:18 27.12.2019.

Kada sin policajca 4 godine vozi bez vozačke dozvole onda se pitam kakva je to država u kojoj je to moguće?

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:18 27.12.2019.

Niti ima morala, niti odgovornosti. Stvorili smo dekadentno društvo, pokvareno do daske. Dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije