Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUGARSKI PREDSJEDNIK NA ODLASKU:

'Volim Rusiju, ali Putin nas svojom preraspodjelom sfera vraća u 19. stoljeće!'

Vladimir Putin
Foto: Reuters
1/4
12.01.2017.
u 17:59

Plevnelijev kojega mandat istječe 22. siječnja, upozorio je svog nasljednika Radeva, da će ga Moskva "već prvih dana mandata staviti na kušnju"

Bugarski predsjednik na odlasku Rosen Plevnelijev oštro je u četvrtak kritizirao vanjsku politiku ruskog predsjednika Vladimira Putina optuživši ga za "gaženje međunarodnog prava" i upozorio je budućeg bugarskog predsjednika na pritiske Moskve.

Putin vodi "politiku gaženja međunarodnog prava s teškim posljedicama za čitavu Europu, pa tako i Bugarsku", rekao je u četvrtak u razgovoru za televizijsku mrežu Nova.

"Volim Rusiju, ali se ne slažem s politikom ruskog predsjednika koji nas preraspodjelom sfera utjecaja vraća u 19. stoljeće", istaknuo je.

Plevnelijev kojega mandat istječe 22. siječnja, upozorio je svog nasljednika koji uživa potporu socijalista, Rumena Radeva, da će ga Moskva "već prvih dana mandata staviti na kušnju".

Radev se u predizbornoj kampanji zauzeo za "poboljšanje veza s Rusijom" i za ukidanje sankcija toj zemlji, stavši ipak u obranu euroatlantskog puta Bugarske.

U srijedu su Plevnelijev, bivši rumunjski predsjednik Traian Basescu, bivši švedski premijer Carl Bildt i četrnaest političara srednje i istočne Europe upozorili novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa da odustane od politike približavanja Rusiji.

"Budite sigurni: Vladimir Putin nije saveznik Amerike. Nije ni pouzdan međunarodni partner", istaknuli su u otvorenom pismu.

"Ukidanje sankcija Rusiji, pristajanje na podjelu Ukrajine i njezino pokoravanje bili bi teška pogrješka (...) Takva mjera bi uzdrmala vjerodostojnost Amerike u očima njenih saveznika", upozorili su.

>> Trump priznao: Rusija je vjerojatno hakirala Demokratski nacionalni odbor. Ako me Putin voli, to je prednost

Komentara 28

Avatar superhik74
superhik74
19:14 12.01.2017.

Glavno da Ameri , Britanci I Francuzi nisu "ugrozili" svjetski mir invazijom Afganistana, Iraka, Jemena, Libije, Sirije, Somalije, Sudana, Cada, Malija, Centralno-Africke Republike, provokacijama u Juznom Kineskom moru te Hormuskom tjesnacu, drzavnim udarima u Ukrajini i Brazilu, te neprestanim pokusajima smjene rezima u Venecueli I Sjevernoj Koreji. Sva sreca da ti mirotvorci nisu u tim drzavama nista napravili inace bi bio kaos.

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
18:08 12.01.2017.

Kaj vas taj Putin toko hebe? Pa niste valjda svi sionisti.

PL
@ploto@
23:28 12.01.2017.

U srijedu su Plevnelijev, bivši rumunjski predsjednik Traian Basescu, bivši švedski premijer Carl Bildt i četrnaest političara srednje i istočne Europe upozorili novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa da odustane od politike približavanja Rusiji.-- Soroševi plaćenici koji rade protiv interesa vlastitih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije