Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijeđeni mladić u bolnici

Policija objavila detalje tučnjave iz Slavonskog Broda: Privedeno više osoba, 24-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo

Tučnjava u SB
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.12.2022.
u 18:01

Ozlijeđeni je primljen u bolnicu, obrađen, učinjena je dijagnostika, napravljen brzi trauma pregled. Pacijent je bio pri svijesti, s udarcima u glavu, sa ogrebotinama, s udarcima po tijelu, kazao je doktor.

Snimka tučnjave u Slavonskom brodu na kojoj je mladić odjeven u kostim Djeda Božićnjaka brutalno pretučen zgrozila je javnost, a policija je utvrdila identitet sve četvorice sudionika.  Pokazalo se da je jedan od sudionika tučnjave pripadnik Hrvatske vojske. Ministarstvo obrane najoštrije je osudilo incident te od Vojne policije zatražili da provede istragu.

HRT neslužbeno doznaje da je vojnik prije dvije godine već stegovno i kazneno odgovarao za nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnje smrću. On iz vojske nije izbačen, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade.

Stanje ozlijeđenog mladića komentirao je prim. Boris Hrečkovski.

- Ozlijeđeni je primljen u bolnicu, obrađen, učinjena je dijagnostika, napravljen brzi trauma pregled. Pacijent je bio pri svijesti, s udarcima u glavu, sa ogrebotinama, s udarcima po tijelu. Žalio se na bolove na području lica. Poslan je na odjel uho, grlo, nos gdje je utvrđeno puknuće lijevog bubnjića. To je teška tjelesna ozljeda, ona je sanirana po protokolu. Naručen je na daljnje kontrole. Napravljen je RTG gdje nisu utvrđene svježe koštane traume. Također je napravljen i CT mozga koji nije pokazao znakove za hitno potrebnom kirurškom intervencijom. Potom je pušten na kućno liječenje, rekao je kući prim. Boris Hrečkovski, dr.med./dežurni kirurg, Opća bolnica Dr.Josip Benčević Slavonski Brod.

O slučaju se oglasio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Što se tiče svih incidenata, naravno da policija radi i tijekom blagdana, 24 sata svaki dan i evo, ako mogu još jednom pozvati sve naše građane, ovo je blagdan mira, blagdan ljubavi, svjetla, radosti i proslavimo ga tako, prije svega u krugu naših obitelji, komentirao je Božinović.

Priveden 24-godišnjak

Policija je u Slavonskom Brodu privela nekoliko osoba zbog tučnjave u središtu grada u subotu popodne, među kojima je 24-godišnjak osumnjičen za  kazneno djelo teške tjelesne ozljede 21- godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć u bolnici, priopćeno je u nedjelju.

Brodsko-posavska policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti tučnjave više osoba na Šetalištu braće Radić, te na podnošenju odgovarajućih prijava, naveli su danas iz Policijske uprave. 

Dojava o tučnjavi više osoba u užem središtu grada zaprimljena je jučer oko 15,15 sati, a policija je ondje zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen, uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja 'javnog reda i mira', a nad njim slijedi i daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo 'sudjelovanja u tučnjavi'.

"Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi s teškom tjelesnom ozlijedom 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „teškt tjelesnt ozljedt“, te nad njim traje kriminalističko istraživanje", priopćeno je iz PU brodsko-posavske.

Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba - u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, dodaje se.

Komentara 37

A1
a177
18:12 25.12.2022.

5 godina zatvora , plus odsteta 10 milijuna kuna .... Za primjer drugim idiotima !

DU
Deleted user
18:28 25.12.2022.

Detalji?pa to znamo već dva dana.Sve isto.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
20:45 25.12.2022.

A tko mu je omogućio prije dvije godine da nakon kaznenog i stegovnog postupka zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji smrću- ostane u HV??..i da uz to još čak bude odlikovan i napreduje...preporučam HV da ga i sada ostaveve u sustavu i unaprijede u minimalno čin generala,tako da i buduća eventualna žrtva (kao i sada ovaj Djed Božićnjak) mogu tužiti RH za odštetu radi nanošenja teških ozljeda od strane pripadnika HV..ne znam koje ima taj manijak veze u HV (mada svi dobro znamo tko i čiji ide tamo) ali se nadam da će tu odgovornu osobu biti barem malo sram radi toga kakvog je manijaka štitio zadnje dvije godine..fuj , sramota i još jedna ljaga na časnu instituciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije