Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen prespoj

Voda iz Sikirevaca potekla prema Slavonskom Brodu

Voda iz Sikirevaca potekla prema Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
07.04.2018.
u 13:31

Iako su neki tvrdili da se radi o 150 metara, u pitanju je bilo svega oko 150 centimetara

Voda iz Sikirevaca potekla je prema Slavonskom Brodu. Na glavnom čvorištu u Sikirevcima od petka se čuje šum vode koja prolazi kroz cijevi, no građani će vodu moći upotrebljavati tek kada se cjevovod napuni i kada se obave potrebne sanitarne radnje.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potvrdio je kako je prespoj cjevovoda vodovodnog sustava Slavonskog Broda s vodocrpilištem u Sikirevcima završen. Iako su neki tvrdili da se radi o 150 metara, u pitanju je bilo svega oko 150 centimetara.

U sljedećih nekoliko dana slijedi ispiranje cjevovoda, dezinfekcija i tlačne probe. Od ponedjeljka će se dezinficirati cjevovod dug 40 kilometara. Zatim će se, na temelju ekspertiza, omogućiti puštanje 100 litara vode u sekundi prema Slavonskom Brodu, što znači da bi Brod vodu iz Sikirevaca mogao dobiti do kraja sljedećeg tjedna.

Slavonskobrodski Stožer civilne zaštite definirao je pitanja oko opskrbe svih brodskih škola pitkom vodom, kako bi bile spremne za početak nastave u ponedjeljak. Posljednje podatke o kvaliteti vode Stručno povjerenstvo objavilo je u petak i odnose se na 5. travnja. Iako su razine ugljikohidrata u granicama normalne, još nije potvrđeno da se voda može piti. Oko 90 tisuća stanovnika Slavonskog Broda i okolnih općina bez pitke vode je od 30. ožujka. 

Voda iz Sikirevaca potekla prema Slavonskom Brodu
1/10

Komentara 8

DI
Direkt
16:58 07.04.2018.

Sada će svima faliti vode.

TR
truba
14:36 07.04.2018.

Naša posla,za metar i pol im trebalo 8 dana. Raskinuli se od posla.

IV
ivanvrdolj
18:05 07.04.2018.

Razina ugljikohidrata???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije