Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjak za okoliš

'Puknuće cjevovoda nije dovelo do zagađenja vode u Slavonskom Brodu'

Viktor Simončić
Foto: Screenshot
1/3
06.04.2018.
u 13:09

"Sasvim sam siguran da to malo puknuće cjevovoda nije moglo utjecati na to da ugljikovodici za jedan dan budu na samom crpilištu"

O ekološkom incidentu u Slavonskom Brodu koji je doveo do onečišćenja pitke vode, o stanovništvu koje se svakodnevno bori s vodoopskrbom te o pojavi oboljelih, u studiju Večernjeg TV razgovarali smo s Viktorom Simončićem, stručnjakom iz područja zaštite okoliša s više od trideset godina radnog iskustva. 

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara iznio je pretpostavku da cjevovod na više mjesta pušta.

– Sasvim sam siguran da to malo puknuće cjevovoda nije moglo utjecati na to da ugljikovodici za jedan dan budu na samom crpilištu. Tu je riječ o velikim udaljenostima, silnim kubicima zemlje koji bi morali upiti tu naftu – zaključio je Simončić. 

Simončić je poručio kako nije moguće priopćenje Croduxa kako je 150 do 200 litara nafte isteklo jer, da su procurile i tone, za jedan dan ti ugljikovodici nisu mogli doći na crpilište.

– Što ako se nije ništa dogodilo? Nešto dođe jedan tren, a nema tragova da se radi o naftnim derivatima i poslije toga sve je u redu, je li se tada nešto dogodilo? Ako jest, onda bi se ti tragovi morali vidjeti.

– Tu se pokazuje potpuna nekompetentnost. I normalno da građani s pravom gube povjerenje u one koje su izabrali, u one koji imaju za zadatak uime tih građana brinuti o njima. Ako je voda ispravna, ako u njoj nema onečišćenja, zašto građani Slavonskog Broda tu vodu ne mogu piti? – kazao je Simončić

Komentara 66

KU
kupatilo
14:26 06.04.2018.

Moguse sloziti s komentarom ako je točan ali ito treba provjeriti.1.Fuspara sa SDP namjerno radi halabuku da nasteti Plenkovicu a bez prdthodnih dokaza na stolu.2.Čermak je stari lopina i pokvarenjak pa njemu vjerujem jos manje.3 Ko garantura da nafta otice samo taj dan i daje symo 150-200 litara isteklo kliko tvrde a ne na tone i da necuri vec danima.Svemi od ovoga djeluje mogucim ali dokad.Dokad ce neko imati moc zato stoje Nacelnik,General ili Premijer da nas osiromašuje truje potkrada namece nove poreze uskracuje liječenje i mnogo toga jos.Dalicemo dozivjeti da u hrvatskoj docekamo bar jednu pametnu i poštenu stranku.Boimse da necemo.Ni most to nije Zivi zid nezna oni samo mlate praznu slamu a ove dvije vodece stranke se mjenjaju u ispijanju nam krvi.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
13:41 06.04.2018.

Gotovo je, ulicni sud je vec sudio. Da su mogli vec bi ulice bile pune krvi i mrtvih. Kriv ili ne, vazno je da se unistavaju oni sa pogresnom ideologijom. Barem u tome su si Udbasi i Ustase odnosno 2 i 3 generacija slozni.

Avatar zajutrak
zajutrak
13:32 06.04.2018.

Konačno netko pametan kojem možda truba Duspara povjeruje, taj tip mi je krajnje antipatičan bio i ostao, 15 godina harači Brodom sada u bratstvu s SDPom , mislim da ga je dan prije Bernardić educifrao što treba trkeljagti :/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije