Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik na sudu:

Vođa bande zaprijetio da će ubiti Pistoriusa ako dobije bilo kakve povlastice u zatvoru

Oscar Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.10.2014.
u 12:45

Barry Roux odvjetnik južnoafričkog sportaša sudu je pročitao izjavu Khalila Subjeea koju je dao u sklopu intervjua koji je objavljen u izdanju Pretoria Newsa od 5. ožujka

Odvjetnik Oscara Pistoriusa, južnoafričkog paraolimpijca koji je proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja svoje djevojke Reeve Steenkamp, kazao je da je ozloglašeni vođa bande zaprijetio da će Pistoriusa ubiti ako bude osuđen na zatvorsku kaznu i u zatvoru dobije bilo kakve posebne povlastice.

Barry Roux jučer je sudu pročitao izjavu Khalila Subjeea, navodnog vođe zatvorske bande koja broji 26 članova, koju je dao u sklopu intervjua koji je objavljen u izdanju Pretoria Newsa od 5. ožujka, javlja ABC News. Roux je izjavu pročitao dok je pobijao navode zatvorskog službenika Zacha Modisea da će paraolimpijac koji nema noge biti siguran u južnoafričkim zatvorima.

- Ako on misli da će doći ovdje i kupiti način da dobije računala, mobitele i raskošan stil života, mora znati da sve dok sam ja tu to se neće dogoditi- rekao je Roux čitajući iz članka riječi Subjeea kojeg novine također citiraju kako Pistoriusu prijeti ubojstvom.

Na saslušanju o izricanju kazne Oscaru Pistoriusu koji je proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja obrana i optužba danas su iznijele završne riječi, javlja CNNOčekuje se da će sutkinja Thokozile Masipa odluku o kazni donijeti u utorak, potvrdio je za sudski službenik. Optužba je kako je objavio CNN na Twitteru pozvala sutkinju da sportaša osudi na najmanje 10 godina zatvora, a obrana je navela da bi kazna zatvora trebala biti posljednji izbor te da bi se kombinacija ostalih opcija trebala uzeti u obzir.

Inače, sportašu za ubojstvo iz nehaja prijeti zatvorska kazna u trajanju i do 15 godina. No za ubojstvo iz nehaja prema južnoafričkim zakonima on može biti osuđen i na uvjetnu kaznu, kućni pritvor i društveno korisni rad, javlja Reuters.

>> Suđenje Pistoriusu: 'On je slomljen muškarac koji je izgubio sve' 

>> Pistorius kriv za ubojstvo iz nehaja, pušten uz jamčevinu

Komentara 2

Avatar žič
žič
13:44 17.10.2014.

dobil bu rad za opće dobro,tj.guljenje banana...

NE
Neutralac
03:06 21.10.2014.

Tog khalila trebamo u Remetincu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije