Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'tlak mi je na milijardu'

Vlasnik kafića uzvratio Plenkoviću: Trideset godina uništavate ovu državu i ja vas ne volim

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima obišao poplavljene Kokoriće
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
22.02.2021.
u 15:15

Neka premijer koji pere novinarku pročita komentare svojih istomišljenika. Neka se spusti malo na zemlju, nisam ja njegov podanik, kazao je Kovačević

Tomislav Kovačević, vlasnik kafića Tri majmuna, čiji je istup danas kritizirao premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare uzvratio je premijeru. Plenković je danas njegov čin nazvao "eklatantnim primjerom diskriminacije". 

"Čuo sam što je rekao, tlak mi je na milijardu!" . kazao je. "Neka premijer koji pere novinarku pročita komentare svojih istomišljenika. Neka se spusti malo na zemlju, nisam ja njegov podanik", kazao je Kovačević za Dnevnik.hr te dodao da nikad nije ustvrdio da je ulazak u njegov bar HDZ-ovcima zabranjen. 

"Naravno da to nikad nisam napisao, taj vrli premijer bi mogao pročitati moje izjave kad govori da su novinari nepripremljeni. Nisam napisao da će nekome biti zabranjeno, nego da ih ne želim blizu. Ali hoće li doći on i njegovi, to nije moja stvar. Kod nas će svaki gost biti profesionalno uslužen", kaže Kovačević. 

Ljuti ga i Plenkovićeva tvrdnja da je Kovačeviću dao novac. "On meni novac nije dao. Nikome nije! Samo nam je vratio dio novca koji smo uplaćivali, s tim da nam je zabranio rad bez ijednog znanstvenog dokaza", kaže Kovačević, koji je i dalje ljut što kafićima nije bilo dopuštena prodaja kave za van, za razliku od drugih objekata kojima to nije temeljni posao. 

"On ne daje pare, on je sluga naroda, bar bi to trebao biti, a ne da narod služi njemu. Ovo doživljavam kao pritisak. Okomio se na malog čovjeka iz Rijeke koji je rekao da ne voli članove njegove stranke. E, pa ne volim vas! Trideset godina uništavate ovu državu i ja vas ne volim", poručuje Kovačević.

Video: Potres zatresao zgradu tijekom sjednice Vlade - Banožić nastavio čitati, a Plenković kazao: Osjetili smo potres

Ključne riječi

Komentara 297

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
16:03 22.02.2021.

Nevjerojatno, danima su nas davili s Balaševićem, prije njega s Furlanicom, evo danas nam serviraju Bajagu i njegove probleme s cijepljenjem,i što je najvažnije za sve te članke, za koje znaju kakve će komentare izazvati, onemogućuju komentare. VL je definitivno postao jugoslavenski list u Hrvatskoj!!!!

ST
stefj
15:44 22.02.2021.

Eto na što se svela država, na svađu s vlasnikom kafića. Koju si je reklamu napravio ovim potezom, stvarno... Vlasnik kafića nek si ugošćuje ekipu koju želi, prema imenu, a ljudi koji žele riskirati pljuvanje u kavu jer netko ocijeni da krivoj stranci pripadaju, nek idu tamo ako žele... Plenković, s druge strane, nek prestane cendrati i nek se primi posla. Imat ćemo jedan od najvećih padova u EU i najsporiji oporavak, a predviđeno jačanje države samo će nas prikovati na dno EU-a. Zar stvarno nema pametnijeg posla od ovog?

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
16:04 22.02.2021.

Ja svečano i pri punoj svijesti izjavljujem da nijednom SDPovcu ne bi dao ni čašu vode. Ako me zbog toga hoćete uhapsiti za rasizam, izvolte... oni su i tako "druga rasa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije