Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI PRORAČUNI

Vlahušić se kandidira unatoč presudi u aferi Šipan

Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Autori: tok, mm, ib, svu
02.01.2015.
u 15:45

Na prijevremene lokalne izbore idu Dubrovnik, Omiš, Hvar, Pag, Rab, Zlatar i Novi Marof

Dubrovnik, Omiš, Hvar, Pag, Rab, Zlatar i Novi Marof gradovi su koji će u 2015. birati gradonačelnike. Prijevremeni lokalni izbori očekuju i općine Milnu na Braču i Strahoninec u Međimurju. Oni nisu usvojili proračune za tekuću godinu pa njihove vlasti "padaju", a na prijevremene izbore najvjerojatnije će i Vrgorčani. Naime, sudeći prema odnosu snaga, prijedlog proračuna gradonačelnika Borisa Matkovića (HDZ) neće dobiti potporu. Andro Vlahušić (HNS) nije uspio zadržati potporu HDZ-a u Gradskom vijeću Dubrovnika nakon što je Dubravka Šuica prestala biti predsjednica gradskog ogranka.

– Dubrovnik će opet dobiti istog gradonačelnika – tvrdi Vlahušić koji je uvjeren da nepravomoćna presuda kojom je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog afere Šipan i dalje neće smetati građanima.

Ni aktualnom načelniku općine Milna Frani Loziću (SDP) ne čini se zabrinjavajućim što je protiv njega nepravomoćno donesena presuda zbog "Češkog kampa" koji je prodao dvojici investitora. On je osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu, ali sudeći po izjavama, to ga neće omesti da se ponovno kandidira podrži li ga njegova stranka. U Omišu su nezavisnog Ivana Kovačića srušili HDZ-ovci bivšeg gradonačelnika Ivana Škaričića protiv kojega je nova garnitura podnijela desetke kaznenih prijava koje skupljaju prašinu u nekoj od ladica DORH-a i policije. Prenapuhani proračun od 74,5 milijuna kuna, koji bi se mogao ostvariti u 70 posto, bio je glavna primjedba HDZ-ove koalicije u Vijeću Grada Raba koja je tri dana prije kraja 2014. srušila proračun SDP-ove gradonačelnice Rosande Krstinić Guščić. HDZ je srušio i gradonačelnika Zlatara Stanka Majdaka (A-HSS), dok je gradonačelnik Hvara Rino Budrović (SDP) podršku za proračun dobio od samo četvorice vijećnika svoje stranke. U Novom Marofu Darko Hrenić (NS – reformisti) nije dobio potporu za proračun, a u Pagu Željko Maržić (Paška stranka) nije uspio održati kvorum pa mu vijećnici o proračunu nisu ni glasovali.

 >>HDZ nakon više od 20 godina izgubio izbore u Vrgorcu

>>HSP AS na komunalne izbore izlazi sam, a koalicija s HDZ-om stabilna?

Komentara 14

Avatar TAJSAM
TAJSAM
17:28 02.01.2015.

Poštenjaci u partiji. Sve im je dozvoljeno jer nemaj ni srama ni stida. Nije to čudo za SDP odnosno u HNS-u svi vide vragove u HDZ-u a kod sebe je sve za pet. Pozdrav dobrim ljudima

WC
wCROw
16:14 02.01.2015.

Crveni obrazi.

WC
wCROw
16:15 02.01.2015.

Nije presuda tu da bi smetala građanima nego njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije