Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKO VIJEĆE

HDZ nakon više od 20 godina izgubio izbore u Vrgorcu

HDZ
Foto: ilustracija
22.12.2014.
u 08:21

Sa samo 17 glasova razlike pobijedila je Nezavisna lista mladih

HDZ je prvi put nakon više od 20 godina izgubio izbore u Vrgorcu. Naime, prema neslužbenim rezultatima DIP-a, na jučer održanim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće u Vrgorcu pobijedila je Nezavisna lista mladih nositelja Ante Pranića, i to s 1053 glasova (33,15%), dok je koalicija HDZ-HSS-HDS na drugom mjestu sa samo 17 glasova manje – 1036 (32,62%). SDP je osvojio 19,46 posto glasova, HNS 7,56, a HSP dr. Ante Starčević 7,21 posto.

Kad bi se to preračunalo u mandate, Nezavisna lista mladih i HDZ-ova koalicija osvojili su po pet mandata, SDP ima tri mandata, a HNS i HSP AS po jedan mandat. Na izbore je izašlo 3230 birača, odnosno 53,27 posto od svih na popisu birača.

Nositelj HDZ-ove liste Nikša Roso rekao je za Slobodnu Dalmaciju da su ovi izbori veliko iznenađenje, a, osim pobjednika, zadovoljstvo rezultatima iskazao je i nositelj SDP-ove liste Rade Bobanac.

– Napokon je srušen HDZ, nakon 22 godine. Čestitam "mladima", za nekoliko mjeseci idemo u nove izbore kad se spremamo rušiti gradonačelnika – rekao je Bobanac.

Rezultatima su zadovoljni i u HNS-u, jer su osvojili zastupničko mjesto prvi put nakon 13 godina.

- Ovi izbori, na kojima su Vrgorčani jasno pokazali da žele promjene i mlade ljude koji će pokrenuti njihov grad te da im je dosta ideologija, prekretnica su za Vrgorac jer je dolaskom novih lica na političku scenu srušena utvrda HDZ-a koji je zabilježio povijesno loš rezultat osvojivši nikad manje glasova Vrgorčana - priopćili su iz HNS-a.

>> Prekinut niz izbornih pobjeda HDZ-a u Tovarniku

>> Odbijen prijedlog proračuna grada Iloka, mogući prijevremeni izbori

Komentara 23

CR
crvenipopivan
09:09 22.12.2014.

Komunisti poraženi, potučeni do nogu, to je pravi naslov.

RE
rekaosamsve
09:07 22.12.2014.

Za samo 17 glasova pobijedila lista mladih ha ha ha koji huškački naslov, da za samo 17 glasova isto bi bilo da i HDZ ima 17 glasova više, imali bi po PET mandata koliko i imaju. Ali naslov govori o nekakvom porazu, a što je s CRVENIMA kako su oni prošli, njih uopće u bastionu CVRVENILA više i nema nestaju kao što će nestati u cijeloj Hrvatskoj.

RE
rekaosamsve
09:05 22.12.2014.

Mladi DZ po 33 % a ostali svi 33 posto i naravno zdrava većina je na strani mladih i HDZ-a a crveni ODUMIRU i u bastionu CRVENILA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije