Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. listopada

Vladimir Putin u Srbiju stiže sa 150 ljudi u tri aviona

Vladimir Putin
Foto: ANDRE DUSEK/DPA/PIXSELL
1/2
11.10.2014.
u 11:07

- Posjet ima simboličan i pozitivan smisao i za Srbiju i za Rusiju i za Europu - rekao je za ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Čepurin

Ruski predsjednik Vladimir Putin započinje svoj posjet Srbiji 16. listopada gdje će se susresti s Tomislavom Nikolićem, Aleksandrom Vučićem i ostalim srpskim čelnicima. Putin će prisustvovati potpisivanju nekoliko značajnih sporazuma te će sudjelovati na vojnoj paradi povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda gdje će se obratiti prisutnima, javljaju Večernje novosti.

- Glavno je da se osjeća pozitivno usmjerenje i podrška Srba. Srpski prijatelji očekuju i pozdravljaju posjet Putina. Posjet ima simboličan i pozitivan smisao i za Srbiju i za Rusiju i za Europu - rekao je za Novosti ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Čepurin. Čepurin je rekao kako Putin nije imao nikakve posebne zahtjeve za dolazak u Beograd, a očekuje se da će glavna tema biti bilateralna suradnja, prvenstveno ekonomski odnosi.

Dodao je i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize, a naglasio je i da je razumljiva težnja Srbije za Europskom unijom. - Svijet se globalizira. Ovo nije izbor ili-ili, ako se priključiš EU bit ćeš protiv Rusije i obrnuto, ako surađuješ s euroazijskom privrednom unijom, onda si protiv EU - rekao je veleposlanik i dodao kako su Srbija i Rusija zemlje sestre.

Putin bi trebao doći u pratnji delegacije od oko 150 ljudi, a u Srbiju će doći s tri aviona. Koliki je interes novinara za Putinov posjet Srbiji svjedoči i činjenica da samo iz Rusije dolazi njih 70-ak.

>> Ukrajinski navijači završili u zatvoru zbog vrijeđanja Vladimira Putina

>> Tisuće Rusa u redovima za majicu s Putinom

Komentara 168

LO
lojtra1
11:25 11.10.2014.

Nakon dugih desetljeća muljanja polako izlazi na vidjelo suština cijele stvari. Niti je Srbija europska država niti su Srbi europski narod. Samo su se igrom slučaja našli u Europi.

MO
Milka Oreo 300g.
13:28 11.10.2014.

srbi vise vole putina nego rusi

DU
Deleted user
11:33 11.10.2014.

Putin treba drzavu koja će priznati aneksiju krima? Da vidimo da li Srbija ima jaja...jaja mozda da ali ne i pameti...pametne nacije su neovisne kako ekonomski tako i politički...ovo prvo kod Balkanaca smeta ovom drugom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije