Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULE TRI OSOBE

Putin za napad na most optužio Ukrajince: 'Ovo je teroristički čin koji su organizirale ukrajinske tajne službe'

Satelistke snimke mosta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.10.2022.
u 20:06

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je Kerčki most 2018. nakon što je Rusija anektirala Krim 2014., koji je ranije bio pod upravom Ukrajine, što je dovelo do uvođenja sankcija i pogoršanja odnosa sa zapadom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u nedjelju je optužio ukrajinsku tajnu službu da je odgovorna za snažnu eksploziju u kojoj je dan ranije oštećen Kerčki most koji Krim povezuje s Rusijom, nazivajući ju "terorističkim činom" protiv važne infrastrukture.

"Izvršitelji i naredbodavci su ukrajinske tajne službe", rekao je Putin na sastanku s predsjednikom ruskom istražnog povjerenstva, pokazuje video snimka koju je objavio Kremlj.

"Nema dvojbe da je ovo teroristički čin kojim se htjelo uništiti izvanredno važnu rusku civilnu infrastrukturu", dodao je Putin.

U snažnoj eksploziji koju su ruske vlasti pripisale kamionu-bombi, oštećen je u subotu ujutro Kerčki most, cestovni i željeznički most između Rusije i tog poluotoka anektiranog 2014.

Rusija sve dosad nije htjela optužiti Kijev za taj napad u kojemu su tri osobe poginule, a Ukrajina nije preuzela odgovornost za nj, nego su naprotiv njezini čelnici zaredali s podrugljivim komentarima.

"To je teroristički čin koji su organizirale ukrajinske tajne službe. Cilj je bio uništiti veliku civilnu infrastrukturu veoma važnu za Rusiju", rekao je u nedjelju predsjednik ruskog istražnog povjerenstva Aleksandar Bastrikin na sastanku s Putinom.

Kerčki ili Krimski most, u čiju su izgradnju uložena golema financijska sredstva i koji je Putin otvorio 2018., namijenjen je logističkoj opskrbi ruskih snaga koje se bore u Ukrajini. Ukrajinske vlasti su više puta prijetile da će ga napasti.

VIDEO Proslava Putinovog 70. rođendana obavijena velom tajni: Među darovima je i traktor

Komentara 4

CR
crnikruh
22:14 09.10.2022.

Treba uništiti čitav most sve do Kremlja i kaveza u kojem se skriva štakor.

RO
romobil
08:59 10.10.2022.

Terorist br. 1 u svijetu o terorističkom činu!?

AF
afer
20:58 09.10.2022.

Ubijat civile po kućama nije. To je Putinova plemenitost da zimu ne pate bez struje i bode po ledinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije