Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada odlučila Kinezima prodati bivšu političku školu u Kumrovcu

Ministar državne imovine Goran Marić je podsjetio da je Ministarstvo državne imovine u ožujku objavilo javni natječaj za prodaju Hotela Zagorje s početnom cijenom od 11,96 milijuna kuna.
13. lipnja 2019. u 12:53 9 komentara 813 prikaza
Politička škola u Kumrovcu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Vlada je u četvrtak odlučila kumrovečki Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu, prodati tvrtci Zhongya nekretnine, koja je bila jedini ponuđač na natječaju na kojem je ponudila 14,09 milijuna kuna.

Brendiranje maršala Gospođa Yu pretvara Kumrovec u turistički kompleks posvećen Titu

Iza tvrtke Zhongya nekretnine stoji kineska poduzetnica Jiang Yu koja je već više puta bila u Kumrovcu i bivšu političku školu želi pretvori u hotel, a ima i druge ideje o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom Zagorju.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Ministar državne imovine Goran Marić je podsjetio da je Ministarstvo državne imovine u ožujku objavilo javni natječaj za prodaju Hotela Zagorje s početnom cijenom od 11,96 milijuna kuna.

'07.11.2011. Politicka skola, Kumrovec - Politicka skola kao i Spomen dom cekaju investitora i neophodnu obnovu. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL' neslužbeno Politička škola u Kumrovcu postat će kineski tehnološki centar?

U roku za dostavu ponuda, do 7. svibnja, zaprimljena je samo jedna ponuda i to tvrtke Zhongya nekretnine, s ponuđenom cijenom od 14,09 milijuna kuna, kazao je.

U Vladinoj odluci stoji da će se s kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine.

Kupac će, osim kupoprodajne cijene, snositi i trošak procjene tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenom sudskom vještaku, u iznosu od 32.905 kuna, kao i trošak izrade energetskog certifikata u iznosu od 16.000 kuna.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  AH, ha, ah! Kakav grozan propust! Nitko se nije sjetio da bi zajedno sa školpm Kinezima trebalo prodati i Kosor Jacu, Mrak Taritašicu Ančicu, Beljak Šokrea zvanog Pajser, Stazić Neška, Maras Gogu, "viteza" Reiner dr. Žaca, "briškulaša" i "trešetaša" MIletić ... prikaži još! Bokija i obvezatno vječnog ugrženika i neizmjernog patnika Pupovac dr. Milojka. Ted tada bi Kinezi vidjeli čija mati crnu vunu prede.

 • Deleted user:

  svoju bivsu politicku skolu proadali kinezima ...a davno vrlo davno smo kupovali politicku skolu od kineza ...rusa...itd

 • Deleted user:

  Svoju hdzejsku politicku skolu prodali kinezima...svasta....