Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada na zatvorenoj sjednici razriješila Matka Glunčića

Razriješen je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta Matko Glunčić
06. rujna 2018. u 18:34 8 komentara 5063 prikaza
Matko Glunčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska Vlada je danas, na zatvorenome dijelu sjednice, odgovorila na repliku Europske komisije pred Sudom Europske unije. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Sudu Europske unije, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije sa Sudom Europske unije u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, priopćeno je iz Vlade. 

sjednica Vlade Sjednica Vlade Plenković: Tražit ćemo rješenje za održivost hrvatske brodogradnje

Doneseno je Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Vlada je usvojila usmeno Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za kolovoz.                                             

Usvojeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Andrej Plenković otvorio 13. Dubrovnik forum ANDREJ PLENKOVIĆ 'Ne strahujem za Vladu ni parlamentarnu većinu'

Opoziv i imenovanje dijela članova NO Imunološkog zavoda 

Vlada je donijela Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. opoziv dijela članova Nadzornog odbora, i to Darka Blagovića, Martine Furlan te Zvonka Raca, te istodobno imenovanje dijela novih članova, i to Mirke Jozić, Marija Meštrovića te Ane Stavljenić-Rukavina.

Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Damir Agičić,  Željko Vuković i Jozo Miličević. Novim je predsjednikom imenovan Zdravko Barać, a članovima Katarina Glazer i Davor Pašalić.

Razriješen je dio dosadašnjih predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnoj komisiji za praćenje provedbe i primjenu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o plovidbi plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju, Željko Sič i Marijana Lozančić. Novim predstavnicama, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovane su Duška Kunštek i Marijana Cindrić.

Matko Glunčić Iza zatvorenih vrata Vlada otkrila: Državni tajnik Matko Glunčić razriješen na osobni zahtjev

Također, Željko Sič razriješen je dužnosti predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe i primjenu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, dok je novom predstavnicom, kao predstavnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovana Duška Kunštek.

Razriješeni su dosadašnji supredsjedatelj i predstavnik Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, Željko Tufekčić i Zdravko Zrinušić. Novim supredsjedateljem Mješovitog povjerenstva imenovan je  Zdravko Zrinušić, a predstavnikom Republike Hrvatske Božidar Kutleša, kao predstavnici Ministarstva financija.

Matko Glunčić Ekskluzivno Matko Glunčić podnio je ostavku na mjesto državnog tajnika

Također, razriješen je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta Matko Glunčić te predstavnik Republike Hrvatske u istom Mješovitom povjerenstvu Stipe Mamić. Novim je supredsjedateljem imenovan Stipe Mamić, a predstavnikom Momir Karin, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pogledajte video konferencije za medije Darka Milinovića

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
 • ujo41:

  plehnati lakrdijaš maknuo katolika postavio pravoslavca šta više reći nego potez očajnika al badava mu kraj mu se ne nazire nego je vidljiv ko sljeme

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Matko Glunčić je sam podnio ostavku u sestom mjesecu , Momir Karin je iz starog HSSa poput Hrga i Marijane Petir, ovo je za punoglavce koji mu podmecu da je Srbin.

 • bognar:

  evo sad super covjeka imenom Momir, suga od blentovica