Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ kritizira

'Vlada je dovedena pred zid. U prosincu se zadužila 6 mlrd. kn'

HDZ
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/7
03.01.2014.
u 16:23

– Problem je reakcija Vlade na stručnjake iz Instituta za javne financije koje nazivaju nestručnjacima, i to dodatno zabrinjava – kazala je na konferenciji za novinare HDZ-a Ivana Maletić.

– Problem je reakcija Vlade na stručnjake iz Instituta za javne financije koje nazivaju nestručnjacima, i to dodatno zabrinjava – kazala je na konferenciji za novinare HDZ-a Ivana Maletić, prenose 24sata.

HDZ-ovka je komentirala izjavu ministra financija Slavka Linića koji je kazao da "neće odgovarati ljudima koji jako slabo znaju financije" na upozorenje znanstvenika s Instituta za javne financije koji su upozorili da se država zadužuje nekontrolirano. Stručnjaci su jučer upozorili da se Vlada u zadnja dva tjedna zadužila za dodatne četiri milijarde kuna.

U prvi plan stavljaju svjetonazorske teme

– Stručnjaci iz Instituta za javne financije vrlo realno i argumentirano upozoravaju da se važni problemi rješavaju ad hoc i potpuno neplanirano te bez ikakve strategije – kazala je Maletić te ponovila poznat stav HDZ-a da se Vlada cijelo vrijeme ne bavi važnim pitanjima nego u prvi plan stavlja "neke svjetonazorske teme" što oni iz oporbe ne žele "jer je Hrvatskoj potreban rast i razvoj". Smatraju kako u prvom planu trebaju biti teme smanjenja deficita ili upravljanja zaduživanjem.

– Posebno bih naglasio neozbiljnost što se tiče zaduživanja u godini iza nas. Od ukupnog zaduženja od 17 ili 18 milijardi, šest milijardi vezano je za prosinac, a četiri milijarde u blagdansko vrijeme – kazao je HDZ-ovac Željko Turk te dodao kako to pokazuje "nekonzistentnost Vladine politike", a posebno one koja se odnosi na fiskalnu odgovornost.

– O tome da je Vlada dovedena pred zid dovoljno govori činjenica kako je provela odluke o zaduženju više od šest milijardi kuna u prosincu. U mjesecu u kojemu se zatvaraju računi i bilance – rekao je Turk te dodao kako nas to "uvodi u 2014. godinu na jedan negativan način".

>>Linić: Neću odgovarati ljudima koji slabo znaju financije

>>Stručnjaci upozoravaju: Vlada tijekom praznika povećala javni dug za 4 mlrd. kn!

Komentara 15

Avatar ciril
ciril
17:13 03.01.2014.

Vlada je odavno pred zidom ali nitko ne puca.

CV
crna vrana
17:05 03.01.2014.

Kukuriku koalicijo ime ti je nekompetencija ! Tako se može nazvati sveukupno djelovanje Vlade u području javnih financija i državnog proračuna. Naime, ministar Linić se dokazao ne kao ministar financija , već kao puki poreznik i ovisnik o nepovoljnom zaduživanjuanju jer prihodovnu stranu proračuna nije kadar uskladiti s rashodovnom, za koju Vlada nema hrabrosti krenuti u reforme preskupe države, pa će nas time odvesti glib iz kojeg se nećemo moći izvuči bez intervencije MMF-a. Ako nagomilane probleme u državnoj blagajni kani rješavati rasprodajom supstance , to će biti još podubnije jer tim vatrogasnim mjerama samo će odgoditi potonuće šupljeg broda, a pri tom ćemo ostati bez velikog dijela javnih resursa. Ne razumijem ljude koji se pod svaku cijenu žele zadržati na vlasti iako im nijedno predloženo rješenje nije dalo rezultata. Za sebe vole reči da nemaju alternative. Kad to priznaju kao svoje slijepilo , za Hrvatsku će biti prekasno.

IS
istri
18:36 03.01.2014.

cudan narod, na nesposobne po nekima :pljuvaju a na one Koji su pokrali hrvatsku do temelja nit ne razmisljaju . svatko radi ono sto je u njemu urodjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije