Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvredama na kritike

Linić: Neću odgovarati ljudima koji slabo znaju financije

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/VLM
03.01.2014.
u 10:26

Ministar financija reagirao je na osvrt kojim je Institut za javne financije prozvao Vladu za povećanje javnog duga

– Neću odgovarati ljudima koji jako slabo znaju financije - prva je reakcija ministra financija Slavka Linića na upozorenje znanstvenika i doktora znanosti s Instituta za javne financije kako se država zadužuje nekontrolirano.

Eminentni stručnjaci Instituta Anto Bajo i Marko Primorac tijekom četvrtka osvrnuli su se na činjenicu da se Vlada u dva tjedana zadužila za dodatne 4 milijarde kuna. Linić je na to upozorenje reagirao oštro pa je izrekao niz uvreda na račun znanstvenika.

– Neka mi probaju objasniti zašto su spavali 10 godina. Stručnjaci neka mi odgovore što treba učiniti s monetizacijom Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica i kreditima koje treba vraćati – kazao je Linić. Dodao je i da želi malo više ozbiljnosti od kritičara te im je proučio da je kratkoročno zaduživanje stvar ministra financija, a ne Instituta.

Ovo je tek jedna u nizu oštrih reakcija Linića na svaku kritiku koju dobije na svoje odluke ili zakone iz redova struke.

>>Linić stao na stranu sindikata, Mrsić to odbio komentirati

Komentara 73

CE
cenzura
10:54 03.01.2014.

Kaj bi tamo nekakvi doktori znanosti i eminentni stručnjaci govorili našem Slavkecu. Pa valjda je on najveći financijski stučnjak na ovim prostorima pa i šire. Jedino on može ljetovat u Dubaiju za 7000 kuna, zajedno sa suprugom a samo put do tamo košta 12000 kuna. Valjda su išli biciklinom ili peške!

MO
modovisisajteMaraschino
11:38 03.01.2014.

a ti Liniću si stručnjak klase H-bomba... gdje "padneš" tu više trava ne raste...

EN
enigma898
11:36 03.01.2014.

... i još moram napomenuti da je financijski stručnjak slavko prodao 2002. naftno polje bijele noći u sibiru za 74 milijuna dolara, a naftno polje je u zadnjih deset godina kupcu donijelo profit od 5 milijardi dolara... evo materijala za uskok i dorh... Bravo Slavko ti si stručnjak, svaka ti čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije