Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srdarevićev nasljednik

Tko je Nikola Milina, novi glavni ravnatelj policije

Nikola Milina
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: Marina Borovac, Hina
24.08.2017.
u 17:34

Milina je bivši šef granične policije, a imenovan je na mandat od pet godina, nakon provedenog natječaja na koji se bilo javilo devet kandidata

Nikola Milina novi je glavni ravnatelj policije.

Na današnjoj sjednici imenovala ga je Vlada, na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, razriješivši privremenog glavnog ravnatelja policije Dražena Viteza koji je bio imenovan na ovu dužnost nakon što je Marko Srdarević dao ostavku.

Milina je bivši šef granične policije, a imenovan je na mandat od pet godina, nakon provedenog natječaja na koji se bilo javilo devet kandidata. Riječ je o diplomiranom kriminalistu te odlikovanom i nagrađivanom policajcu s domaćim i međunarodnim iskustvom, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) na svojim internetskim stranicama.

"S iznimnim zadovoljstvom sam se kandidirao i prihvatio časnu i zahtjevnu dužnost prvog čovjeka hrvatske policije. Poznajem ovaj sustav i uvjeren sam da ću zajedno sa svojim suradnicima doprinijeti njegovom napretku", izjavio je novoimenovani glavni ravnatelj policije Milina, objavio je MUP RH.

Nikola Milina rođen je 1969. godine u Splitu, oženjen je i otac troje djece. Hrvatski je branitelj, odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom Oluja te je dobitnik Godišnje nagrade ministra unutarnjih poslova za doprinos u mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja.  Diplomirao na Fakultetu kriminalističkih znanosti 2000. godine.

Što se tiče profesionalne karijere MUP navodi da je od 5. travnja 2016. godine sudjelovao u projektu za poboljšanje granične sigurnosti vezano za izbjegličku krizu, kao ekspert za pitanja granične sigurnosti – savjetnik makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova (za poslove integriranog upravljanja granicom, izvješćivanja EU, planiranja zajedničkih operacija, suradnje s Delegacijom EU). 

Od ožujka 2013. godine obavljao poslove u Ravnateljstvu policije, Policijskoj akademiji, Policijska škola "Josip Jović" a od 2011. do 2012. godine sudjelovao u svojstvu promatrača u radu upravljačkog odbora FRONTEX-a.

U razdoblju od 2007. do 2012. godine Milina je bio član međunarodnog upravljačkog odbora DCAF-og

Od veljače 1998. godine obavljao poslove u Ministarstvu u sjedištu i to: policijskog službenika za granicu, voditelja Odsjeka za pojačani nadzor, načelnika Uprave za granicu - pomoćnika glavnog ravnatelja a od 1996. do 1998. godine bio sudionik cjelokupnog procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, (zapovjednik Policijske postaje Mirkovci i policijski časnik za suradnju s UNTAES-om).

Također, od siječnja 1996.  godine obavljao poslove kriminalističkog službenika za krvne delikte u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, Odjelu za suzbijanju općeg kriminaliteta, a od travnja 1991. godine u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, Policijskoj postaji  Solin obavljao poslove operativnog djelatnika za pozorničko-patrolnu djelatnost, vođe sektora, šefa smjene policijske postaje i pomoćnika zapovjednika za poslove policije, objavio je MUP RH.

Komentara 29

CA
carlo20
18:09 24.08.2017.

Nadam se da će novi ravnatelj policije pročitati komentare ispod članaka i reagirati na vrijeđanja prema njemu koja dolaze od dežurnih sdp komentatora _MAX_ i Petarpetar. Bilo bi dobro da javnost sazna kako izgledaju SDP-ove trolovske glave.

GU
Gustirna
22:59 24.08.2017.

Znaci nije cetnik iz cetnickog sdp-a....cim ga jugofasisti i cetnici kude...

GU
Gustirna
22:56 24.08.2017.

A kako bi bilo da upoznate javnost da smrdljivo jugokomunisticko pravosudje nije dozvoilo heroju mercepu da pođe na pokop majke....a kako i bi te smrdljive komunjare pustile na sprovod covjeka koji je zaustavio njihovog partijskog druga milosevica da tenkovima ne dođe u zagreb....gdje su ga ti smradovi cekali sa cvijecem...a i rusio im je mercep ustavno pravni poredak njihove srboslavije...zato svoje srpske saveznike pustaju iz zatvora kako bi pobjegli u srbiju ili kanadu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije