Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Inin novac je sačuvan, neće uteći. A sljedeći tjedan predstavljamo nove mjere

Zagreb: 145. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
01.09.2022.
u 11:53

– Najoštrije osuđujem ubojstvo u Novskoj, fenomen nasilja teško je iskorijeniti – poručio je premijer.

– Želim najoštrije osuditi grozan slučaj nasilja u obitelji i ubojstvo žene u Novskoj. Fenomen nasilja teško je iskorijeniti, no vjerujem da ćemo dodatnim mjerama unaprijediti okvire i praksu svih institucija i tijela u ovome lancu jer je to nešto što ruši same temelje društva, a predstavlja tragediju za one kojima se to nasilje dogodi – kazao je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade.

– Drago mi je da smo bili u Splitu, Vlada je podržala jednu veliku manifestaciju, hvala ministrici Brnjac na tome. Veselimo se sjajnim igrama naše vaterpolske reprezentacije. To govorim jer je naša Vlada pridala golemu važnost sportu. Udvostručili smo sredstva od 2016., koliko ulažemo u sport – dodao je Plenković.

 

Osvrnuo se i na sastanak s visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom.

– Još jednom smo se snažno založili da se izbori i ozračje, zakonski okvir učine takvim da su sva tri naroda ravnopravna u BiH, a mi se zalažemo za ravnopravnost Hrvata.

DZS je objavio da u drugom kvartalu imamo rast BDP-a od 7,7 posto.

– Po tome smo gotovo sto posto iznad prosjeka u EU. Tu je veliki doprinos dao robni izvoz, turizam, građevina, potrošnja, ulaganja… Imali smo odličnu turističku sezonu s izvrsnim rezultatima – kazao je premijer te zaželio dobrodošlicu prvašićima i onima koji se vraćaju u školske klupe.

– Obrazovanje je ključ hrvatske budućnosti, nastavit će se ulaganje u njega.

Najavio je kako od 5. rujna kreće zakonska obveza iskazivanja cijena u kunama i u eurima koja će potrajati sve do kraja iduće godine s ciljem zaštite potrošača i lakše prilagodbe.

01.09.2022., Zagreb - U NSK je pocela 145. sjednica Vlade RH. Na dnevnom redu je, uz ostalo, konacni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zemljisnim knjigama te odluka o davanju suglasnosti Klinickom bolnickom centru Zagreb za sklapanje ugovora za nabavu CT uredjaja za potrebe hitne radiologije. Tomo Medved, Andrej Plenkovic Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Plenković je najavio i nove pakete mjera pomoći građanima zbog vala poskupljenja.

– Posebno ćemo raditi na mjerama za one koji su najugroženiji u društvu. Vodit ćemo računa i o hrvatskom gospodarstvu. Mjere se dovršavaju, bit će za kućanstva, javni sektor, neprofitne organizacije, učinit ćemo sve da računi budu takvi da će ih moći plaćati bez većih problema. Mislim da će svi akteri i javnost biti zadovoljni kada vide paket koji pripremamo – naglasio je Plenković.

Osvrnuo se i na aferu oko Ine.

– Mi ćemo sigurno poduzimati korake da se stvari promijene jer je ovo jako loše, treba odgovarati skupina ljudi koja je ovo organizirala. Ovo su djela pojedinaca, a ne politički sponzorirana aktivnost. Mi ćemo poslati snažnu poruku javnosti i našim političkim protivnicima da je naša borba protiv korupcije izrazito jaka – kazao je te dodao:

– Ovakvih slučajeva je bilo, ima ih, bit će ih, nažalost to postoji svugdje, institucije su to na vrijeme otkrile, novac je sačuvan, 450 milijuna već je uplaćeno u proračun, tamo stoji i neće uteći nikuda. Većina je stabilna – poručio je.

VIDEO – Plenković: 'Tražit ćemo odgovornost svih članova Uprave Ine, i hrvatskih i mađarskih'

Komentara 56

BE
Berri
12:04 01.09.2022.

Novac će ostati blokiran do okončanja kaznenog postupka. Pitanje je kad će taj novac biti operativan i kako će se imovinska korist nastala kaznenim djelom raspodijeliti.. Novac postoji na papiru, ali se s njim ništa ne može. To je kao da ja imam na papiru 2 milijuna kuna s kojima ne mogu raspolagati, a u stvarnosti, moja operativna sredstva su u minusu.

BE
Berri
12:07 01.09.2022.

Poznavajući hrvatsko pravosuđe, može se dogoditi da se novac vrati didi Škugoru, kao što je i Ježiću ostalo onih 5 milijuna kuna. Dakle, prije nego govorimo o novcu, treba pričekati pravomoćno okončanje sudskog postupka. Može se dogoditi da dida Škugor dobije 500 milijuna kuna uz pripadajuće kamate.

PV
prcko.vita
12:50 01.09.2022.

Što će INA s toliko novca? Bolje lijepo za te novce postavi na sve kuće i zgrade po Hrvatskoj solarne ploče, tako da imamo svi besplatnu struju, da budemo konačno energetski neovisni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije