Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štete od poplave

Vlada će osigurati dodatna sredstva za pomoć stradalima

friščić
Dragutin Šantoši
14.06.2010.
u 15:57

Štete su velike pa je izvjesno da ćemo u Državnom proračunu morati osigurati dodatna sredstva kako bi pomogli ljudima u "tvornicama pod vedrim nebom", rekao je Friščić.

VIROVITICA – Za današnjeg posjeta Virovitici potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić i Jadranko Husarić, direktor Hrvatskih voda, susreli su se sa županom Tomislavom Tolušićem, gradonačelnikom Ivicom Kirinom i saborskim zastupnikom Josipom Đakićem te dogovorili realizaciju izgradnje novih akumulacija kod Čačinaca i Slatine koje će ubuduće smanjiti mogućnost poplava za većih kiša i bujica.

Istaknuto je da je vrijednost izgradnje akumulacija veća od 40 milijuna kuna te da će one biti dovršene za dvije godine.

- Stoljetne oborine prouzročile su potrebu obrane od poplava, od brdskih voda, na području pet županija u kojima je obavljeno oko 500 obrana, a u kojima je sudjelovalo više od 1500 osoba. Na tom području imamo 22 retencije, a idućih godina za izgradnju novih utrošit će se oko 1,6 milijardi kuna. Samo izgrađenim sustavom možemo se boriti protiv ovakvih poplava - izjavio je Jadranko Husarić, direktor Hrvatskih voda.

Za sanaciju šteta od elementarne nepogode suše, 2007. godine, Vlada je iz Državnog proračuna osigurala oko 460 milijuna kuna. Sve procjene pokazuju da će ovogodišnje štete biti daleko veće.

- Štete su velike pa je izvjesno da ćemo u Državnom proračunu morati osigurati dodatna sredstva kako bismo pomogli ljudima u "tvornicama pod vedrim nebom". Kada budu završene stvarne procjene, uvjeren sam da će Vlada RH osigurati dodatna sredstva i pomoći stradalima - potvrdio je Josip Friščić, potpredsjednik Hrvatskog sabora u Virovitici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije