Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVALA U POLICIJSKI SEF

Vještakinja ponovo svjedočila o česticama s pile koje je našla i u sefu i u torbi Dolačkog

Željko Dolački
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
19.11.2018.
u 15:37

Stručnjakinja MUP-a bila je pozvana da sa sefa, koji je u međuvremenu spremljen u podrumske prostorije uzme čestice plave boje

Vještakinja za kemijsko-fizikalna vještačenja Ivana Bačić danas je ponovo ispitana na suđenju Željku Dolačkom, bivšem voditelju Službe organiziranog kriminaliteta PU Zagrebačke kojem se sudi za krađu novca i zlata iz sefa i fingiranje provale u svom uredu u travnju 2016. godine.

Stručnjakinja MUP-a bila je pozvana da sa sefa, koji je u međuvremenu spremljen u podrumske prostorije uzme čestice plave boje. Krhotine te boje, kao i krhotine crveno smeđe boje, po svom su kemijskom sastavu odgovarale česticama s listova pile kakva je izuzeta u trgovačkom centru “Bauhaus” gdje je i Željko Dolački kupio pilu koja doduše nikad nije nađena, ali su ga prepoznali na snimci videonadzora dok kupuje pilu krajem ožujka 2016. godine.

Vještakinja je i u aktovki Željka Dolačkog sitne čestice plave boje i to njih više od dvadesetak, u pregradi za spise. Ustanovila je da osim što se te čestice podudaraju po svojim svojstvima s česticama pile uzete iz Bauhausa, da se podudaraju i s česticama plave boje izuzete sa sefa. I nakon tog svog otkrića vještakinja je nazvala Antonia Gerovca, koji je bio šef radne skupine u Ravnateljstvu policije koja je istraživala provalu u sef u sjedištu krim policije u Heinzlovoj. Zašto ste zvali gospodina Gerovca, ako je nalog za vještačenje dalo državno odvjetništvo? - pitao je vještakinju Davor Cahun, branitelj Željka Dolačkog.

- Zato što sam u imeniku imala njegov broj, a osim toga uz nalog tužiteljstva bio je popratni dopis Uprave krim policije a i gospodin Gerovac je vodio taj predmet - pojasnila je vještakinja. Suđenje se nastavlja 28. studenog.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:30 20.11.2018.

koliki su dileri optuživali Dolačkog da mažnjava zaplijenjenu lovu pa nikom ništa.... sada će Sudstvo kroz sapunicu iznova propitivati svjedoke i dokaze dok ne nestanu kao i lova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije