Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SUPRUGA IZ PAKLA'

Vještaci o Ruži: Ima narcistička 
i psihopatska obilježja ličnosti

ruža šimunković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.07.2014.
u 11:00

Sumnja se da je više ljudi nagovarala da ubiju njenog supruga, ali i da je kamenom pokušala zatući još jednog muškarca u Sloveniji, za što je nedavno podignuta i optužnica

Osoba s narcističkom strukturom ličnosti sa psihopatskim obilježjima. Psihološka je to ocjena ličnosti “supruge iz pakla” Ruže Šimunković (51) čija nedjela već duže vrijeme pune novinske stupce.

Željela stan i mirovinu

Ruži je jučer na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje radi poticanja na ubojstvo supruga Ante Marjanovića kako bi se dokopala njegove vojne mirovine i vojnog stana u Varaždinu. Zanimljivo je da nesretni Anto do pokretanja postupka uopće nije znao da je Ružu oženio. Mislio je da kod matičara ide da bi bio kum.

Na jučerašnjem su nastavku suđenja trebali biti ispitani vještak psihijatar Nenad Horvat te klinička psihologinja Draženka Topolnjak Pavišić, no kako vještak nije došao, rasprava je odgođena za 9. rujna.

Ipak, doznajemo kako vještak psihijatar kod Ruže nije uočio neubrojivost te je ocijenio da je riječ o duševno zdravoj osobi bez ikakvih ovisnosti. Zaključio je da se radio o osobi s osrednje dimenzioniranim poremećajem ličnosti s narcističkim i disocijalnim crtama.

– Bila je ubrojiva i znala je što radi – zaključio je psihijatar, dok je psihologinja kod Ruže uočila i psihopatska obilježja.

Ostaje u zatvoru

– Kod optuženice su registrirana odstupanja u misaono-afektivnoj, moralnoj i ponašajnoj sferi koja ukazuju na poremećaj ličnosti koji odgovara narcističkoj strukturi ličnosti sa psihopatskim obilježjem – ocijenila je psihologinja.

Na temelju tih nalaza, činjenice da je Ruža već osuđivana radi zločina iz koristoljublja, kao i činjenice da se čeka pokretanje još jednog sudskog postupka, predsjednica sudskog vijeća Božica Mišak odbila je zahtjev Ružina branitelja da se Ruža pusti na slobodu.

Naime, protiv Ruže je podignuta još jedna optužnica radi pokušaja ubojstva. Ruža je novu žrtvu našla tijekom ovog suđenja preko jednog oglasnika gdje se oglasila kao vidovnjakinja.

Na njezin oglas javio se Tihomil Buterina iz Oroslavja kojeg je, sumnja se, pokušala zatući kamenom u Sloveniji.

Komentara 5

Avatar Perica1
Perica1
13:44 09.07.2014.

Malo je slična Kingovoj Misery. Takva te može doči glave.

BI
billynik
13:45 09.07.2014.

Sad će to BaBe riješiti i osloboditi je.

EV
evon22
14:08 09.07.2014.

a bila je tako dobra prije vjenčanja xD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije