Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vječni Đuro Dečak ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga lovačkog saveza

Dečak je do sada obnašao dužnost u pet punih mandatnih razdoblja, odnosno 20 godina, a njegovo predsjedanje Hrvatskim lovačkim savezom započelo je, kako je rečeno, u danima spašavanja ove udruge građana od likvidacije koja se željela provesti davne 1998. godine.
06. svibnja 2018. u 19:44 14 komentara 1438 prikaza
Đuro Dečak
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Đuro Dečak ponovno je na izbornoj skupštini Hrvatskoga lovačkog saveza izabran za predsjednika te krovne udruge hrvatskog lovstva, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog lovačkog saveza.

J. Alain Smith Šokantno Američki biznismen odstrijelio divokozu za 'dobar šou'

Dečaka, koji je jednoglasno izabran na 6. mandat u toj funkciji, podržala su  62 nazočna od ukupno 63 zastupnika na izbornoj skupštini koji su predstavljali 21 lovački savez županija raspoređenih u 5 regija.

Dečak je do sada obnašao dužnost u pet punih mandatnih razdoblja, odnosno 20 godina, a njegovo predsjedanje Hrvatskim lovačkim savezom započelo je, kako je rečeno, u danima spašavanja ove udruge građana od likvidacije koja se željela provesti davne 1998. godine. Čuvajući kontinuitet Saveza koji svoje osnutke bilježi 1925. godine Dečak je dobio, a daljnjim godinama njegova napretka stekao, veliku potporu članstva, navodi se u priopćenju. 

"U povijesti dugoj 93 godine nije zabilježeno da je netko dužnost predsjednika uspješno obnašao duže, a da sam Savez u koji je učlanjeno preko 1080 članica sa svojim članstvom, ima takav pozitivan kontinuitet rada"; ističe se u priopćenju.

Dečak je istaknuo da će Hrvatski lovački savez, zastupajući interese hrvatskog lovstva u zemlji i inozemstvu, nastavit sa svojim članstvom i nadalje provoditi brigu o uzgoju i zaštiti životinja od čega posebice divljači,  očuvanju biološke raznolikosti i prirodnih staništa uz  koje se vežu i određeni problemi koji, ocijenio je, nisu dovoljno prepoznati u društvu.

Neželjeni susreti I planinarska staza dio je lovišta, Ministarstvo kaže: sve je po zakonu Prijedlog izmjena lovostaja Pobili bi ženke divljih svinja, a mladunce ostavili da uginu od gladi 25.09.2013., Kopacki rit - Zivotinjski svijet u Parku prirode Kopacki rit. Divlja svinja. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL, Ritam grada Dok jednima smetaju komarci, drugi se bore s divljim svinjama
Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
 • Deleted user:

  Stvaranje drzave radi pljackanja vlastitog naroda sto hdz cini gidinama nece trajati u nedogled.. .... svemu dodje kraj... ...đura decaka je u svim institucijama to je obicna koumunisticka zarazna bolest...

 • Avatar joebonamassa
  joebonamassa:

  uvijek je gostionicar/harmonikas djuro znao gdje ima para

 • dalibor.hren:

  Poslije lova, obavezni dreger!