Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pribislavec

Višnja Ivačić: "Manjina terorizira većinu mještana"

'03.03.2011., Cakovec- Direktori Hrvatskih voda u posjetu zupaniji Medjimurskoj porazgovarali su sa nacelnicima i gradonacelnicima medjimurskih opcina. Visnja Ivacic, nacelnica opcine Pribislavec. Pho
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
31.05.2012.
u 16:25

Starima i nemoćnima na silu se ulazi u kuće i dvorišta i otima sve, od starog željeza do raznog alata, uništavaju se povrće i cvjetni nasadi...

“U našoj općini mještani su sustavno već niz godina izloženi maltretiranju, narušavanju sklada i raznim oblicima nezakonitog ponašanja mještana romskog naselja. Izloženi su oštećenjima imovine, prijetnjama, vrijeđanju i fizičkom nasilju. Starima i nemoćnima na silu se ulazi u kuće i dvorišta i otima sve, od starog željeza do raznog alata, uništavaju se povrće i cvjetni nasadi...”

Piše to, uz ostalo, u opširnom dopisu koji je nadležnim institucijama uputila načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić (HNS), tražeći od države da zaštiti ustavna prava mještana.

– Prema dobivenim pritužbama procjenjujem da su mještani u krađama dnevno oštećeni za iznose od 2000 do 5000 kuna. Često narušavanje javnog reda i mira, glasna glazba, galama i svađe u alkoholiziranom stanju čuju se po cijelom naselju. Spaljivanje guma, izolacija na žici i smeće, životinjski otpad poput koža, utroba i kosti, u ljetnim mjesecima izazivaju užasan smrad i potencijalna su opasnost od zaraze. Ide se korak i dalje, pa se stanovnicima Pribislavca prijeti i verbalno i fizički – istaknula je načelnica na konferenciji za novinare, iznoseći primjere maltretiranja mještana, posebno onih koji žive uz romsko naselje.

– Većinu mještana terorizira dio stanovnika romske nacionalne manjine, koji pred zakonom naše domovine ostvaruju sva prava, a ne izvršavaju ustavne obveze – istaknula je načelnica Ivačić.

Ključne riječi

Komentara 2

VA
valek000
17:55 31.05.2012.

Bravo Višnja! Nek se priključe i načelnici ostalih općina, mještani, svi Međimurci i naravno Romi. Teroru treba stati na kraj...Amnesty Internationalu poručujem da ne moralizira i ne prijeti tužbama nego pomogne u rješavanju gorućeg problema

TO
točkica1
19:33 31.05.2012.

Nadam se da će institucije otkriti čija su djeca koja prave s...nja! Kad policija dođe u naselje i pita čija su djeca ispada da su ničija. Ali svakog mjeseca roditelji uredno dižu dječji doplatak za tu istu "ničiju" djecu! Tko sad tu koga...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije