Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Više oporavljenih nego novozaraženih, stručnjaci ukazuju na opasnost koja vreba iz staračkih domova

Ministar Rudolf Anschober
Foto: BKA - Andy Wenzel
1/9
08.04.2020.
u 13:39

Mediji navode kako 75 posto od tisuću online anketiranih Austrijanaca smatra da austrijska Vlada u ovoj kriznoj situaciji 'odlično obavlja svoj posao'

Pozitivne vijesti iz Austrije stižu i danas. Već četvrti dan zaredom više je oporavljenih od koronavirusa nego novozaraženih. Prema podacima Ministarstva socijalne skrbi, zdravlja i njege objavljenim u 10 sati, u posljednjih 24 sata 466 osoba oboljelih od koronavirusa je ozdravilo, a istovremeno su zabilježena 343 novih slučajeva zaraze. Ukupan broj oboljelih bilježi rast od 2,56 posto i iznosi 12.675.

Najviše oboljelih je u Tirolu (2.857), pa onda u Donjoj Austriji (2.103), Gornjoj Austriji (2.008) i Beču (1.824). Na bolničkom liječenju nalazi se 1.096 osoba, a na intenzivnoj njezi 267, što je signifikantan porast u odnosu na srijedu. Broj preminulih i nadalje je u porastu i zabilježeno je 273 smrtnih slučajeva. Najviše preminulih je u pokrajini Štajerskoj (66), čiji je glavni grad Graz i u Beču (58), koji je ne samo austrijski glavni grad, nego i jedna od devet austrijskih pokrajina. Slijede Donja Austrija (42), Gornja Austrija (28) te ostale pokrajine. Broj ukupno ozdravljenih u Austriji popeo se je na 4.512 , a do sada je na koronavirus testirano 120.755 osoba.

Mediji navode kako 75 posto od tisuću online anketiranih Austrijanaca smatra da austrijska Vlada u ovoj kriznoj situaciji „odlično obavlja svoj posao“. Čak njih 78 posto, što je porast od 8 posto u odnosu na posljednju anketu Instituta za ispitivanje javnog mnijenja „Market“, smatra da je Austrija u borbi protiv koronavirusa „uspješnija od ostalih europskih država“.

Iako ministar zdravlja Rudolf Anschober ističe da smanjenje broja oboljelih od koronavirusa i posljednjih nekoliko dana brojke od više ozdravljenih nego novozaraženih budi nadu u optimizam i potvrđuje da „smjer odgovara“, a savezni kancelar Sebastian Kurz da nastavi li se usporavati prodor korone, najavljeno popuštanje mjera kreće već nakon Uskrsa, neki austrijski epidemiolozi i drugi stručnjaci upozoravaju da se ne smije ni u kojem slučaju podcijeniti opasnost koja vreba iz domova za starije osobe kao rizične populacije za širenje koronavirusa, i treba stalno pratiti stanje kako štićenika tako i osoblja. I općenito da nije uputno opuštati se kako prije, tako ni za - i poslije Uskrsa!

Komentara 2

PL
Playmaker
19:05 08.04.2020.

Nevjerojatno koje Izjave !!!????

Avatar PatriciaLP90
PatriciaLP90
16:01 08.04.2020.

Sarah, 29. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije