Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Kurzov 'comeback plan' budi optimizam, porast broja preminulih zabrinutost

Austrian Chancellor Sebastian Kurz attends a news conference in Vienna
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
07.04.2020.
u 14:28

Najviše zaraženih je i dalje u pokrajini Tirol (2.786), koja je danas djelomično izašla iz karantene, osim žarišnih područja Paznaun, St. Anton am Arlberg i Sölden, koja i nadalje ostaju pod strogom karantenom

U razgovoru za Austrijsku televiziju ORF u ponedjeljak navečer o najavljenom Vladinom planu i „voznom redu“ reaktiviranja domaćeg gospodarstva nakon Uskrsa, austrijski kancelar Sebastian Kurz je rekao kako je Austrija dosad kroz korona krizu prošla relativno dobro i da je „na dobrom putu“. Izrazio je nadu da će se i nadalje „uspjeti izbjeći najgore“.

Uspjeh ovisi, kako je naglasio, o striktnom pridržavanju građana Vladinim mjerama, posebno u ovom „kritičnom tjednu“ i za Uskrs.
To je preduvjet za početak popuštanja s mjerama i reaktiviranje gospodarstva nakon Uskrsa, poručio je.

Međutim, kako pišu u utorak neki austrijski mediji, uz pozitivne čimbenike, smanjenje dnevne stope broja novooboljelih te većeg dnevnog broja ozdravljenih nego zaraženih, zabrinutost budi broj smrtnih slučajeva posljednjih 24 sata. Samo u Beču umrlo je devet osoba i sada ih je ukupno 53.

Prema podacima austrijskog Ministarstva socijalne skrbi, zdravlja i njege u utorak ujutro u Austriji od korona virusa boluje 12.332 osobe, 243 su preminule, a 4.046 ih je ozdravilo.

Najviše zaraženih je i dalje u  pokrajini Tirol (2.786), koja je danas djelomično izašla iz karantene, osim žarišnih područja Paznaun, St. Anton am Arlberg i Sölden, koja i nadalje ostaju pod strogom karantenom.

Slijede Donja Austrija (2.043), Gornja Austrija (1.974), Beč (1.771), Štajerska (1.352), Salzburg (1.085), Vorarlberg (780), Koruška (329) i Gradišće(232).

Najviše smrtnih slučajeva zabilježeno je u Štajerskoj (60) i Beču (53). Slijede Tirol(40), Donja Austrija (39), Gornja Austrija (23),Salzburg (16), Vorarlberg (5), Koruška (4) i Gradišće (3). U Austriji je do sada ukupno na koronavirus testirano 115.235 osoba. 

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
16:05 07.04.2020.

Neka Stožer napravi sve suprotno od onoga što je " kupus " napisao i biti će sve ok !

ZE
Zambija export-import
15:07 07.04.2020.

Preuzmite švedski model: prestanite testirati ljude, prestanite liječiti ljude, prestanite objavljivati podatke o tome koliko ljudi umire, sve pripisujte standardnom sezonskom povećanju smrtnosti od gripe i stvar riješena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije