Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježana Čović

Više od tri godine čekala sam uređenje derutne kupaonice

čović
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
03.12.2014.
u 15:42

U stanu, koji je u vlasništvu Grada Karlovca, živi od 1999. godine. Zahtjev za uređenje sanitarija podnijela je 2010. godine

Agonija oko stana u kojem živim se mora riješiti. Tri godine i devet mjeseci se gaze moja prava – tvrdi Snježana Čović, koja živi u gradskom stanu na adresi Stanka Vraza 44 u karlovačkoj četvrti Banija.

Opasno po život

O derutnoj kupaonici i lošoj stolariji slušao je u svome uredu i Predsjednik Republike. Kupaonica do nedavno, kada je ipak obnovljena, nije imala pločice, pa je pod bio goli beton. Voda je iz kade propuštala, a električne instalacije su predstavljale opasnost po život.

– Kad je došao majstor i vidio bojler pitao je tko ga to želi ubiti – veli S. Čović.Smatra da joj se čini nepravda, jer je godinama čekala da se krizna situacija s kupaonicom sanira, kao što i dalje čeka da se zamijeni stolarija kako bi u spavaćoj sobi mogla zatvoriti prozor.

– Susjedima, koji također žive u gradskom stanu i koji su nakon mene podnijeli zahtjev, Grad ugrađuje PVC stolariju. A za mene, kao, novca nema – nastavlja S. Čović.

Zidovi su u velikom dijelu prekriveni crnom plijesni koja nastaje zbog vlage. Kad su uređivali kupaonicu, dodaje, bila je 25 dana onemogućena koristiti sanitarni čvor. Smatra da se Grad inati, a posebno tu ističe višeg referenta za javnu rasvjetu, javne prometne površine i održavanje građevinskih objekata Marina Zlatarića.

– Najtragičnije je što kaže da može riješiti moj problem, ali da ne želi. Isto tako mi je prije godinu zaprijetio da će me izbaciti iz stana, jer da sam u njemu nezakonito. A nisam. Zašto se tako prema meni ponaša? – veli S. Čović, koja živi od socijalne pomoći u tom stanu od 1999.

Da je “na piku” Zlatarića svjedoči i njezina majka Dragica Čović, kojoj je navodno isto izložio.

Isprika gradonačelnika

– Gradonačelnik se ispričao za njegovo ponašanje, no ništa se nije dogodilo nakon toga – dodaje S. Čović. Čekamo očitovanje Grada koje smo zatražili.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:34 03.12.2014.

Na koji način se dobije gradski stan? Žena, dijete i ja otplaćujemo kredit na 20 godina s hipotekom na cjelokupni stan. Rado bi i mi živjeli u gradskom stanu, a ratu za kredit ( cca 2000 kuna za 49 m2 ) trošili ili gurali u čarapu. Komentar napisao hrvatski branitelj, Hrvat po nacionalnosti.

MH
mrtav-hladan
12:54 04.12.2014.

Kako te samo nije sramota pojaviti se u VL i to pisati Ti da si normalna onda si bar mogla okrecila zidove pitati nekog da ti da vrecu vapna i jos dosta toga sama uspjela napraviti a ne cekati skrstenihnapraviti a ne cekati skrstenih ruku Ne ulazim u to tko ti je dao socijalni stan niti me to zanima Ali ti si jedna obicna ljenčina ..! Pomozi si sam pa ce ti i Bog pomoci takovi ne zasluzuju pomoc

SI
simat
14:32 15.01.2015.

Ta gospođa ne treba primati socijalnu pomoć ,ima čovjeka s kojim živi u izvanbračnoj zajednici ve 15 g,on je u mirovini ,bio zaposlenik HŽ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije