Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Novi rekord. U Hrvatskoj 369 novih slučajeva zaraze. Tri osobe preminule

Koronavirus
Foto: PIXSELL
03.09.2020.
u 15:39

Sve više županija od Nacionalnog stožera traži uvođenje novih mjera

U posljednja 24 sata zabilježeno je 369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2634. Sve više županija od Nacionalnog stožera traži uvođenje novih mjera.

15:38 - U prethodna 24 sata evidentirane su dvije novooboljele osobe u Međimurskoj županiji. 

Dosad je ukupno uzet 4041 uzorak. Aktivnih je 26 slučajeva, među kojima i tri za koje se ne zna izvor ili mjesto zaraze. Pojavila se lokalna transmisija. U samoizolaciji se nalazi 247 osoba.

15:20 - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. U dva slučaja se radi o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a treći slučaj je uvezen iz Njemačke. Osobe su srednje životne dobi i za sada se liječe kod kuće.

Aktivnih slučajeva je 60, a u samoizolaciji je trenutno 280 osoba.

12:53 - Od jučer u 12 sati do danas 12 sati za Karlovačku su županiju pristigli nalazi za 148 osoba (Karlovac-126, Ogulin-22) i od toga imamo dvije pozitivne osobe.  Riječ je  o zdravstvenim djelatnicima, točnije dvije medicinske sestre Opće bolnice Karlovac. Za sada su u samoizolaciji 4 doktora medicine, 15 medicinskih sestara i 4 nezdravstvena djelatnika.  

Ukupno se pod mjerama samoizolacije nalaze 82 osobe. U Općoj bolnici Karlovac je hospitalizirana 1 osoba.  U Karlovačkoj županiji je oboljelo ukupno 176  osoba.

11:42 -  Ličko-senjskoj županiji u protekla 24 sata utvrđena je jedna novozaražena osoba, i to 21-godišnja studentica iz Novalje na Pagu, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.

11:38 - U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (2) te po 1 osoba u općinama Davor, Oriovac, Bebrina i Podcrkavlje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 409, dok je broj aktivnih slučajeva 116 (9 aktivnih osoba manje u odnosu na jučerašnji dan). Hospitalizirane su 4 osobe (1 osoba manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 750 osoba (isto kao i prethodni dan), a u županijskom karantenskom objektu trenutno se nalazi 1 pozitivna osoba.

11:30 - U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 17 je osoba pozitivno na koronavirus; šest osoba s područja Šibenika, četiri iz Knina, po jedna osoba iz Vodica, Ružića i Jezera, te četiri osobe koje trenutno borave na području Šibenika a prebivalište im je drugdje. Riječ je o osobama mlađe, srednje i starije životne dobi i većina njih su kontakti već poznate oboljele osobe. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 85 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se 9 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.
U posljednja  24 sata uzorkovano je 166 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 357 osoba koji su kontakti već poznatih oboljelih osoba.

11:12 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije sedam je novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima je i jedna osoba koja ima samo prebivalište na području naše županije, ali je testirana i liječi se izvan Bjelovarsko-bilogorske županije.

Među novozaraženima je i jedno dijete i to je prvi slučaj zaraze djeteta na području naše županije. Četiri novooboljele osobe su s područja grada Bjelovara, a dvije su s područja općine Kapela. Jedna osoba ima samo prebivalište na području grada Čazme, ali nije testirana i ne liječi se na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Među novooboljelima dvije osobe su kontakti ranije zaraženih COVIDOM-19 i bile su u samoizolaciji. Ukupno je na području naše županije 18 osoba zaraženih koronavirusom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 144 osoba je u samoizolaciji.

10:47 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 820 obrađenih testova, danas je 114 osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 54, Dicma 1, Dugog Rata 1, Hvara 2, Imotskog 2, Jelse 1, Kaštela 7, Klisa 2, Makarske 7, Marine 1, Okruga 1, Omiša 1, Otoka 1, Podbablja 7, Podstrane 2, Prološca 2, Sinja 6, Solina 8, Supetra 2, Trogira 2, Trilja 1, Muća 1, Tučepi 1 i Vrgorca 1 osoba.

Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1490 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 84 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split, dok se pet osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su 2 osobe. Muška osoba stara 57 godina i ženska osoba stara 84 godine. Preminuli su, uz ostale komorbiditete, bili pozitivni i na COVID infekciju.

10:44 – Zagrebačka županija danas bilježi 18 novih slučajeva COVID-19

10:21 – U Gradu Zagrebu 79 novih slučajeva zaraze, kazala je epidemiologinja Jelena Boneta za N1.

10:11 – U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan šest je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Dvije su osobe s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Novske i dvije osobe s područja općine Dvor.

10:00 – U posljednja 24 sata zabilježeno je 369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2634. Među njima je 269 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 pacijenata.  Tri osobe su preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 11.094 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 194 preminulo, 8266 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutačno 8901 osoba. 
Do danas je ukupno testirano 179 838 osoba, od toga 4492 u posljednja 24 sata.

9:50 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na  COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 1 iz Ilače, 1 iz Nuštra 1 iz Štitara i 1 iz Bošnjaka), a nema preminulih osoba. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba jest 639, od kojih je 550 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutačno je u županiji 13 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 96 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 8589. U samoizolaciji na području županije jest 146 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je osam zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji je iz sustava zdravstva sedam radnika (2 liječnika i 5 medicinskih sestara/tehničara).

9:40 – 19 je novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije. Novooboljele osobe kontakti su ranije oboljelih, a izolaciju provode na području Grada Zadra (9), Biograda (3) te općina Vir(2), Poličnik (2), Gračac (1), Starigrad (1) i Zemunik (1). Svi nalazi jučer testiranih osoba u Domu za stare i nemoćne Zadar su negativni, a testiranje se nastavlja i danas.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 187 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 758 osoba, a završio je za njih 6410. U Općoj bolnici Zadar ukupno su hospitalizirana 22 bolesnika oboljela od COVID-19 . Na Covid 1 odjelu liječi se 20 bolesnika, a dva bolesnika su u COVID JIL-u, od kojih je jedan na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

9:21 – U Klinici za psihijatriju Vrapče zasad nema širenja zaraze koronavirusom nakon što je virus dijagnosticiran kod četvorice bolesnika i jednog tehničara, potvrdila je u četvrtak ravnateljica Klinike Petrana Brečić

Brečić je za Hinu rekla da su kasno sinoć stigli i rezultati testova za još 12 djelatnika koje su očekivali te da su svi ti djelatnici negativni na koronavirus. Također su negativni i testovi 30 pacijenata i devet djelatnika s odjela koji se nalazi kat iznad odjela na kojem se zaraza pojavila, a koje su testirali preventivno. Istaknula je da bolnica potpuno normalno funkcionira, u punom opsegu te da na razini funkcionalnosti nema nikakvih problema.

Podsjetila je kako je u nedjelju koronavirus dijagnosticiran 35-godišnjem pacijentu, a nakon toga je pozitivan nalaz potvrđen kod još trojice pacijenata te kod jednog tehničara. Brečić je rekla kako je 35-godišnji pacijent Zavoda za muške psihotične poremećaje u subotu dobio temperaturu te su odmah uzeli njegov bris, a kasno navečer u nedjelju dobili su rezultat da je pozitivan na COVID-19 i smjestili su ga u izolaciju.

Potom su za 30 pacijenata i 30 djelatnika uzeti brisevi. Od svih 30 pacijenata, pozitivna su četiri, uključujući i 35-godišnjaka kod kojeg je koronavirus dijagnosticiran u nedjelju, a u ponedjeljak je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Od testiranih 30 djelatnika nalazi su tada bili gotovi za njih 18, jedan je tehničar pozitivan, a rezultate testova za još 12 djelatnika se očekivalo, oni su stigli kasno sinoć i svi su negativni na koronavirus.   

9:17 – Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 307 osoba, od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Većina njih, odnosno pet je s đakovačkog područja te po jedna osoba iz Osijeka i Belog Manastira. Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 12 osoba oboljelih od koronavirusa, a i dalje je jedna osoba na respiratoru.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili novih 27 kontakata pa je trenutačno na području naše županije u samoizolaciji 289 osoba. 

Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije prema dojavi za jednu osobu i nije utvrđeno kršenje. Samoinicijativno su provjerili 51 osobu i također nije utvrđeno ni jedno kršenje mjere samoizolacije.

8:55 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 294 uzoraka briseva (141 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno četiri novozaraženih osoba. Sve osobe dolaze iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt pozitivne osobe.

U jednom slučaju radi se o korisniku privatne predškolske ustanove u Puli. Objekt je zatvoren, provode se protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora, osoblje i korisnici stavljeni su u mjeru samoizolacije.

Izliječeno je 15 osoba. Trenutačno je 65 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 234 osoba. 

8:54 – Tri žene i dvojica muškarca novozaražene su osobe virusom SARS-CoV-2 na području Virovitičko-podravske županije, javili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ. U posljednja 24 sata testirano je ukupno 46 uzoraka, od kojih je 40 bilo negativno, petero je pozitivnih i jedan uzorak će se ponoviti. No, istodobno se i šestero do sada zaraženih oporavilo, pa je trenutni broj zaraženih na području naše županije 34. Od petero novih, jedna ženska osoba je hospitalizirana, jedan muškarac je asimptomatski, a ostalo troje ima blažu kliničku sliku. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 77 osoba oboljelo je od koronavirusa. Od toga je 34 trenutačno aktivnih slučajeva, četrdeset i dvije osobe su se oporavile, dok je jedan muškarac preminuo, izvijestili su iz stožera.

8:50 – U Primorsko-goranskoj županiji danas je 15 novozaraženih. Petero su kontakti prethodno oboljelih osoba, a petero su povratnici s godišnjih odmora. Za još pet novooboljelih utvrđuje se izvor zaraze.

8:11 – Nakon što je jučer u ranim večernjim satima stigla obavijest da je jedna odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Sunce" pozitivna na koronavirus, donesena je odluka da se od danas na 14 dana navedeni vrtić zatvori, javili su iz Grada Dubrovnika.

"Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom, kao i o potrebi samoizolacije djece, donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike i korisnike.

Također, sutra će biti zatvoren prostor jaslica u centralnom vrtiću "Pčelica" radi dezinfekcije prostora u kojemu je djelatnica kratko boravila te će u petak 4. rujna nastaviti s radom", stoji u priopćenju Grada Dubrovnika, javlja Dubrovački Dnevnik.

Ključne riječi

Komentara 102

KO
Korumpirani
10:15 03.09.2020.

Bojim se komentirat i radi ovoga me budu isključiili ili eror404.

LI
livnopravo
11:06 03.09.2020.

da i ono najvažnije što smo zaboravili #sigurnaHrvatska

MA
max
10:59 03.09.2020.

Naravno da je problem uvesti samoizolaciju za one koji dolaze iz BiH, nema veze koliko će ljudi umrijeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije