Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maskirane činjenice

Virovitici vojarna već dana 2007. Obećanja ista. Pomaci?

\'podravina i bilogora, virovitica, 06.02.2011. klasicna katolicka gimnazija medju prvima je iskoristila prostor bivse vojarne u virovitici - danas je koristi vec trecu godinu snimila: marija lovrenc\
Marija Lovrenc/VLM
07.02.2011.
u 12:00

Krajem siječnja premijerka je Gradu "uručila" bivši prostor HV-a, u kojem su najavljeni projekti za školstvo. Isto se govori otkada je objekte dao MORH

"Umjesto vojarne – veleučilište, škole, sportska dvorana, stadion i bazeni." Prije četiri godine ovaj je naslov krasio članke u medijima koji su izvijestili kako je tadašnji ministar obrane Berislav Rončević darovao Virovitici bivšu vojarnu, a gradski i županijski čelnici najavili velike i važne projekte koji će niknuti na oko 400.000 četvornih metara prostora.

Nema kampusa, menze...

Krajem siječnja ove godine vijest se ponovila, samo s izmijenjenim darivateljem – vojarnu je gradu svečano dala premijerka Jadranka Kosor, a lokalni dužnosnici najavili da će dio prostora vrijednog oko 66 milijuna kuna već ove godine biti iskorišten za uređenje veleučilišta. Pritom je zaboravljena činjenica da se "dar" već godinama koristi i da je od velikih projekata koji su trebali obogatiti virovitičko ulaganje u obrazovanje ostvaren tek rad Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti, koja je na tom prostoru od 2008. Do danas nema ni kampusa, studentske menze, nove osnovne škole niti bazena, stadiona. Prostor koriste gradske udruge, klubovi, inspektorati, Javna vatrogasna postrojba, policija...Velika površina vojarne zahtjeva milijunska ulaganja dok se ne ispuni njena svrha – svaki centimetar prilagoditi sadržajima koji gradu nedostaju, a za to u kriznoj godini nema novca.

Ništa se ne mijenja

Građani Virovitice na posljednji "dar" odmahuju glavom i ističu da je riječ ponajviše o predizbornom činu koji ništa bitno ne mijenja u odnosu na prošlu godinu. Obnova zgrade za veleučilište, najavljivani ovogodišnji veliki gradski i županijski projekt od 7,5 milijuna kuna, počela je još prije nekoliko godina, kada je zgrada dobila novu stolariju i krovište, a sada je samo nastavljena. Velik dio bivše virovitičke vojarne je prazan i proći će godine dok se kvalitetno ne iskoristi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije