Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vinkovačka Tehnička škola predstavila smjerove koje nudi

Naša škola treći put organizira Dan otvorenih vrata. To je priprema učenika osmih razreda da mogu na bolji, jednostavniji i kvalitetniji način izabrati svoje buduće zanimanje ili neku određenu profesiju, kaže ravnatelj Vukušić.
10. ožujka 2014. u 19:30 0 komentara 548 prikaza
tehnička škola
Foto: Miroslav Flego

Tehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima danas je otvorila svoja vrata kako bi učenicima osmih razreda osnovnih škola pokazala koji smjerovi postoje u njihovoj školi i za koja se zanimanja ovdje mogu školovati.

Danu otvorenih vrata vinkovačke Tehničke škole, nazočila je i savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Adriana Mastelić.

- Želim čestitati ravnatelju, svim nastavnicima i učenicima na trudu koji su uložili da ova današnja manifestacija bude još bolja nego proteklih godina. Također, ono što u Ministarstvu pozdravljamo su akcije koje učenicima osnovnih škola žele dati pravu informaciju koja će možda pomoći da se i danas odluče za neko zanimanje i koje će u konačnici možda i odrediti njihovu budućnost - rekla je Adriana Mastelić, a ravnatelj škole, Mate Vukušić je pojasnio što je nakana Dana otvorenih vrata.

- Naša škola treći put organizira Dan otvorenih vrata. To je priprema učenika osmih razreda da mogu na bolji, jednostavniji i kvalitetniji način izabrati svoje buduće zanimanje ili neku određenu profesiju. Mi im ovdje želimo prezentirati našu školu da vide koji su to sve programi, što se radi, što se izučava u određenim programima, što moraju naučiti kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili za daljnji studij ili za rad u gospodarstvu - rekao je Mate Vukušić dodajući kako je Dan otvorenih vrata ove godine organiziran u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Vinkovci.

- Napravili smo jako dobru suradnju jer je cilj da obrazujemo učenike koji će moći lakše naći određeni posao ili nastaviti daljnje školovanje, a ne da obrazujemo samo učenike koji će biti evidencija na Zavodu za zapošljavanje. Mislim da smo ove godine napravili iskorak u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Vinkovci - zaključio je Mate Vukušić.

>>Za sportski uspjeh do tri boda na upisu, za glazbeni ili jezik - ništa?

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.