Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOKOVA OPTUŽNICA

Vinko Zulim na račun Općine potrošio na hranu i piće 40.000 eura

Zagreb: Dolazak novoizabranih saborskih zastupnika na konstituirajuću sjednicu 10. saziva
Marko Lukunic/PIXSELL
01.12.2023.
u 12:07

USKOK je podigao optužnicu protiv Vinka Zuliam, dugodišnjeg načelnika Općine Seget, zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave

Podignuta optužnica protiv Vinka Zulima, nekadašnjeg načelnika Općine Seget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, a zbog neosnovanih isplata računa na teret proračunskih sredstava.  Zulim je, podsjetimo, uhićen lani u listopadu, a uslijedila je USKOK-ova istraga koja je završila optužnicom zbog, kako se navodi, kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

- Optužnicom se okrivljenika tereti da je, u razdoblju od početka siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine u Segetu, kao načelnik Općine Seget, koristeći ovlaštenje raspolaganja proračunskim sredstvima Općine, nalagao plaćanje računa za troškove konzumacije hrane i pića napravljene u raznim ugostiteljskim objektima na području Segeta Donjeg, Segeta Vranjice, Boraje i Šibenika, a koji nisu nastali u službene svrhe već su bili privatne naravi - stoji u USKOK-ovom priopćenju.

Tereti ga se i da je na pojedinim ispostavljenim računima neistinito navodio svrhu ugošćivanja te je svojim potpisom odobravao isplatu, slijedom čega su ovlašteni djelatnici Općine plaćali te račune. Ujedno je naložio da se iz proračunskih sredstava Općine podmire troškovi proslave za postignute rezultate na lokalnim izborima, iako za to nije bilo osnove.

- Okrivljenik je na štetu Općine pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 40.864 eura - stava je USKOK.

Ključne riječi

Komentara 26

PP
pavisic.pajo
12:24 01.12.2023.

Ima se, može se.Jedino kada je moral u pitanju onda nema se.

MA
marcellus
12:36 01.12.2023.

HDZ-ovac godinama jeo i pio o trošku općine, što još ima novog?

PO
Polarus
13:04 01.12.2023.

reći će lokalci... neka je... dao je i nama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije