Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŠE ugled sorte

Vinarska mega-prevara: Hrvatska godinama uvozi lažna vina s Kosova, prodaju nam šećer i vodu

04.10.2022.
u 15:32

Umjesto grožđa – šećer i voda! Pokazala je to naime analiza kosovskih vina od kojih se čak 80% uzoraka ovih dana pokazalo patvorinama. U nadzorima kvalitete vina i ostalih kategorija proizvoda od vinove loze sa i bez zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla ili izvornosti iz RH, ostalih EU članica te trećih zemalja, tijekom kojih je poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata u ovoj godini uzorkovala 84 vina, na 14 službenih uzoraka provedene su analize stabilnih izotopa (D/H, 13C/12C, 18O/16O) radi sumnje u patvorenje.

Ključne riječi

Komentara 80

OT
otrovnijezik
15:58 04.10.2022.

Pa dajte napišite koja su to vina.

Avatar spin
spin
17:37 04.10.2022.

Oni koji su uvozili znali su što uvoze i činili su to namjerno. Ta prevara je zaslužila zatvorsku kaznu i doživotnu zabranu bavljenja uvozom i preprodajom roba.

Avatar grozniivan
grozniivan
15:59 04.10.2022.

u naslovu istaknuto samo kosovo ,zanimljivo,siguran sam da to nema nikakve veze s gazdom večernjeg....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?