Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Decanter World Wine Awards 2023.

Vina proizvedena u Kaznionici u Lepoglavi po treći put dobila nagradu Decanter

Zagreb: Radionica Decanterovih laureata 2022. u Pupitresu
Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL
15.06.2023.
u 16:34

Ovom nagradom vina proizvedena u Kaznionici u Lepoglavi po treći put dobila su prestižno priznanje

Vina iz Kaznionice u Lepoglavi i ove su godine osvojila nagrade na svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2023., objavilo je ministarstvo pravosuđa. Radi se o Graševini 2021. i Silvancu zelenom 202. koji su nagrađeni brocom te ocjenjeni s 88 bodova. 

Ovom nagradom vina proizvedena u Kaznionici u Lepoglavi po treći put dobila su prestižno priznanje. 2021. godine lepoglavska Graševina osvojila je brončano priznanje, dok su 2022. godine isto dobila Graševina, Rajnski rizling i Pinot Sivi, navodi se u priopćenju. Decanter nagrada veliko je priznanje za Kaznionicu u Lepoglavi i nedvojbena potvrda kvalitete vina u čijoj proizvodnji sudjeluju zatvorenici.  

''Kaznionica u Lepoglavi kroz tretmanski rad veliki naglasak stavlja na resocijalizaciju i zapošljavanju zatvorenika. Zatvorenici sudjeluju u svim procesima izrade vina, a u okviru zatvorskog sustava imaju priliku školovati se za zanimanja poput voćara-vinogradara, pčelara, pomoćnog kuhara i konobara. Dobivena nagrada dodatan je poticaj Kaznionici u Lepoglavi da nastavi ulagati u proizvodnju vina i unaprjeđenje tretmanskog rada'', navodi se. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Beats & Bites festival u staroj Vlaškoj u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije