Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA ZLOČINA U SPLITU

'Vikali su da baci taj nož. Nije ih slušao'

19.11.2016., Split - Veceras oko 20:50 splitska policija zaprimila dojavu da na Obali kneza Branimira s ubodnom ranom nadjena mladja muska osoba. Mladic je u napadu tesko ranjen te je naknadno preminuo.  Zapadna obala zbog ocevida zatvorena je za sav prom
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
23.11.2016.
u 12:30

Policija tvrdi da prije ubojstva nije bilo 'kaznenih ni prekršajnih djela' i da u razgovoru s više osoba nitko nije iznio takvu mogućnost

Osamnaestogodišnji Goran V. pokopan je u utorak na splitskom groblju Lovrinac, a njegov vršnjak, Karlo G. K., kojeg sumnjiče za njegovo ubojstvo, u istražnom je zatvoru na splitskim Bilicama u trajanju od 30 dana koji mu je odredio Županijski sud u Splitu na prijedlog državnog odvjetništva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

I njegov prijatelj, također 18-godišnji Leonard Š., koji je osumnjičen da mu je pomagao u bijegu nakon počinjenja kaznenog djela, zatvoren je na Bilicama kako ne bi utjecao na svjedoke.

Iako se ubojstvo dogodilo pred hotelom Marjan na Zapadnoj obali, frekventnoj šetnici na kojoj je bio veći broj mladih ljudi, zgranutim Splitom kruže različite priče, a motiv fatalnog sukoba još je nepoznat.

Karlo G. K., neslužbeno doznajemo, brani se šutnjom i istražiteljima ništa nije rekao.

Međutim, u javnosti se pojavila informacija kako je smrtno stradali mladić Goran V. osuđen na maloljetničkom sudu uvjetno na dvije godine zatvora zbog iznude. Maltretirao je svog vršnjaka koji mu je predao 13.000 eura.

S njim je osuđen još jedan malodobnik, a on je također sudjelovao u tučnjavi u kojoj je Gorana nožem na rasklapanje, dugim šest centimetara, u prsa ubo Karlo G. K. i zadao mu smrtonosnu ozljedu.

Priče očevidaca, kojih je bilo dosta, uvelike se razlikuju. Govorilo se da je riječ o dogovorenoj tučnjavi, starim neriješenim razmiricama i sličnom. Po nekima je dvojac koji je sada na Bilicama prva napala višestruko brojnija grupa mladića.

Tukli su ih nogama, jedan je zaprijetio razbijenom bocom, a Karlo je izvadio nož... To je kazao i ocu Borisu kojega je vidio u policijskoj postaji nakon kobne tučnjave.

Međutim, kako doznajemo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, policija nije pronašla elemente bilo kojeg drugog kaznenog ili prekršajnog djela, osim ubojstva i pomaganja počinitelju nakon kaznenog djela. DORH je ipak zaključio kako je bilo fizičkog obračuna prije samog zločina.

Na društvenim mrežama i ispod tekstova o ubojstvu javljaju se navodni očevici događaja. Jedan od njih piše kako je vidio da su Karla i njegovog prijatelja okružila desetorica momaka i stala ih udarati nogama. “Karlo je izvadio nož, vikali su mu da ga baci, ali on ga je upotrijebio” - napisao je mladić.

“Jedan život izgubljen, drugi obilježen”, “Da je Luka Ritz imao nož sad bi bio tu sa nama” neki su od komentara. Ljudi se pitaju jesu li zakazale i socijalne službe, s obzirom da je nad Goranom V. određena mjera pojačane brige i nadzora te psihotretman u savjetovalištu za mlade.

>> Zagrepčanka izbola banjolučkog fotografa 11 puta: tvrdi da se branila, susjedi sumnjaju

Ključne riječi

Komentara 5

MO
morska
13:11 23.11.2016.

Tko je to njega "pojacano nadzirao" nakon izricanja presude kad je ovaj opetovano radio ono za sto je osudjen i svi su to znali? Nitko se ne javlja od institucija.

DU
Deleted user
13:38 23.11.2016.

policija ce zakljuciti sto je u korist bilo kojeg mladica iz "uglednije obitelji" ... na kojoj je god strani noza taj bio. tako je bilo do sada i tako ce biti

TH
than
13:50 23.11.2016.

Da je Luka Ritz imao noz nitko ne garantira da bi bio tu s nama. Cudno mi je da se njih 10 preplasilo noza od 6 cm. A ovi 'ocevici' bolje da se ne javljaju, ako nisu 100% sigurni stoo je bilo, jer, ako skuze da su svjesno lagali, mogli bi se provesti kao bosi po trnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije