Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vijećnici prihvatili Kerumov rekordan proračun od 1,13 milijardi kuna

Gradonačelnik Željko Kerum najavio je kako će se promijneiti GUP početkom sljedeće godine kako bi se omogućila ulaganja investitora temeljem kojih je i planiran proračun.
18. prosinca 2009. u 17:27 4 komentara 4 prikaza
željko kerum
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Splitski vijećnici prihvatili su gradski proračun za 2010. godinu koji iznosi rekordnih 1,13 milijardi kuna. Za proračun je bilo 14 vijećnika Željka Keruma, kao i oni koji ga uobičajeno podržavaju (dvojica pravaša, SU i nezavisna Ljubica Vrdoljak). Devetero oporbenih vijećnika (SDP, HNS, HDZ) bili su protiv, a nezavisni Nikola Grabić bio je suzdržan.

Gradonačelnik Željko Kerum najavio je da će se promijeniti GUP početkom sljedeće godine kako bi se omogućila ulaganja investitora na temlju kojih je proračun i planiran. 

Oporba je zamjerila da je proračun utemeljen na budućim investicijama za koje još nema potpisanih ugovora. Najveće zamjerke gradonačelniku Kerumu i njegovu timu dane su upravo na 280 milijuna kuna predviđenog prihoda od komunalnih doprinosa za velike projekte. To podrazumijeva nastavak izgradnje Spaladium arene, te početak projekta Istočna vrata "Tulipan grupe". 

Marin Jurjević (SDP) ustvrdio je da u planiranju treba biti realan.
- Čeka nas teška godina. Škver je pred privatizacijom, ne znamo kako će to završiti, ali postoji opasnost da 4000 ljudi ostanu bez posla - rekao je Jurjević i dodao da u gradski proračun škver godišnje uplaćuje 40 milijuna kuna.

Kerum mu je odgovorio da, ako budu planirali stečaj škvera i najcrnju varijantu, bolje da ne planiraju ništa. 

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • bili-tartuf:

    Bravo Kerum, ..pod Hitno !!... nam je potrebna Nova Hrvatska Stranka !!

  • japa:

    Stvarno \"sposoban\" taj Kerum a ovce i dalje bleje jer drugo ni neznaju!

  • rackizel:

    Onaj činovnik kojem smetaju novinari na sastanku trebao bi letjeti iz gradske uprave i trebala bi se policija pozabaviti njegovom imovinom. Jer je očito da je jedan od onih kojima smeta što građani mogu prisustvovati sastanku osoba koje su izabrali ... prikaži još! da im vode grad. Zašto bi bilo kome smetali novinari kad se radi o budućnosti njihovog grada? Osim ako se želi raditi \"ispod žita\".