Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u Hrvatskoj

Vijećnici izglasovali raspisivanje referenduma o smjeni načelnice

'18.08.2010., Pribislavec- Oporba zeli srusiti nacelnicu Visnju Ivacic, jer kako tvrde ne radi dobro. Nacelnica opcine Pribislavec, Visnja Ivacic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
21.12.2010.
u 14:01

- Ako je referendum jedini način da se zaustavi ovaj cirkus, onda neka bude. No, za tih 120.000 kuna može se asfaltirati jedna ulica - kaže Ivačić

Punoljetni mještani Pribislavca mogli bi uskoro na referendum, i to prvi u Hrvatskoj! Općinsko vijeće donijelo je odluku o raspisivanju referenduma o smjeni HNS-ove načelnice Višnje Ivačić. Ona posljednjih mjeseci nema podršku većine vijećnika. Odluka je donesena sa šest glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim, a sve na zahtjev petorice vijećnika koje predvodi SDP, kojem pomaže i HDZ-ov predsjednik Općinskog vijeća Ivica Lesjak. Nezavisni vijećnik Miroslav Peršić kazao je da je načelnica potpisivala štetne ugovore, prekršila odluke Općinskog vijeća i ignorirala vijećnička pitanja. U HNS-u tvrde da SDP na čelu s bivšim načelnikom Rajkom Grkavcem pokušava pod tepih pogurati štetne poteze koje je povlačila bivša vlast. Zanimljivo je da je zahvaljujući Lesjaku koji je za njega dignuo ruku, “kroz ušicu igle” izglasovan rebalans i proračun za 2011. godinu! U njemu nije ni predviđen novac za referendum koji bi stajao oko 120.000 kuna. Na vijećnicima je da Uredu državne uprave podastru zahtjev za referendum koji bi se trebao raspisati za najmanje 20, a najdulje 40 dana.

– Ako je referendum jedini način da se zaustavi ovaj cirkus, onda neka bude. No, za tih 120.000 kuna može se asfaltirati jedna ulica – kaže Ivačić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar seneka
seneka
14:40 01.01.2011.

Jebo ulicu, bitan je igrokaz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije