Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG OPOZIVA

Vidović Krišto: 'Jandroković je kroz cijeli svoj politički vijek suradnik korumpiranih struktura'

Zagreb: Sabor o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
24.02.2023.
u 15:16

Nakon žustre saborske sjednice na kojoj se raspravljalo o pitanju povjerenja premijeru, zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučila je prikupljati potpise zastupnika u svrhu opoziva predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Smatra da je suradnik korumpiranih krugova te da namjerno guši parlamentarizam i demokraciju

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto navodi kako će pokrenuti prikupljanje potpisa za opoziv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Kako navodi u priopćenju, smatra da je vođenje sjednice Sabora na kojoj se raspravljalo o povjerenju premijeru Andreju Plenkoviću "nova razina deformiranja institucija hrvatske države i razgradnje parlamentarne kulture u Hrvatskoj." Ovakvim je vođenjem i samom činjenicom da je rasprava počela u 15 sati, smatra Krišto, dokazao otvorenu namjeru gušenja parlamentarizma te onemogućavanja demokratskog i civiliziranog dijaloga.

VIDEO Jandroković: Ajde klevetnice, prestanite govoriti; Vidović Krišto: Prestanite vrijeđati

 

"Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, vodi Hrvatski sabor na način da ga onesposobi, kako Sabor ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta. Blokiranje rada Sabora jest jedan od ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku, a koja za posljedicu ima neviđenu korupciju koja vlada Hrvatskom" piše Vidović Krišto u svome priopćenju. "Kroz cijeli je svoj politički vijek, vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene. Postao je imun na zdravorazumske i svakom vidljive činjenice. Na jučerašnjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini. Takva osoba ne može biti predsjednik Sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske" nastavlja Vidović Krišto u tekstu priopćenja.

Na kraju navodi kako idućeg tjedna namjerava započeti s prikupljanjem potpisa saborskih zastupnika s ciljem uklanjanja Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog Sabora. Podsjetimo, zastupnica Vidović Krišto referira se na jučerašnju 11-satnu raspravu o opozivu Andreja Plenkovića s mjesta predsjednika Vlade na kojoj joj se Gordan Jandroković u jednom navratu obratio riječima: "Ajde klevetnice, prestanite govoriti."

>> VIDEO: Plenković posjetio Veleposlanstvo: 'Održivost snažne potpore jamstvo je da će Ukrajina pobijediti'

Komentara 7

DU
Deleted user
15:47 24.02.2023.

Ovakve poput Krišto kokodaču ko navijene, vrag ih ne bi zaustavio kao ni Benčićku, Ahmetovićku, Raspudićku, Daliju... Čim netko počne govoriti ono što im se ne sviđa kreće kanonada na sugovornika kako ovaj ne bi mogao doći do riječi. Na Jandrokovićevom mjestu ja bih podnio prijavu na osnovu povrede prava iz Istanbulske konvencije.

SR
sršen
19:31 24.02.2023.

i ova je glasala za Putinovu armiju

DU
Deleted user
18:16 24.02.2023.

što bi ženi...djelovala mi je ok, eto nikad se ne zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije