Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK HRVATSKIH SUVERENISTA

Pavliček: Plenkovićevo autokratsko vođenje države bit će dugoročno pogubno za cijeli hrvatski narod

Zagreb: Marijan Pavliček o predstojećoj raspravi o povjerenju premijeru Plenkoviću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.02.2023.
u 13:12

Čelnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček komentirao je jučerašnju saborsku raspravu o oporbenom prijedlogu za opoziv premijera Andreja Plenkovića

Jučerašnja saborska rasprava o pozivu premijera još je jednom pokazala svu bahatost premijera Andreja Plenkovića koji je u nedostatku argumenata cjelokupnu raspravu vodio u smjeru napada na oporbu. Nažalost, pokazalo se da će njegovo autokratsko vođenje države biti dugoročno pogubno za cijeli hrvatski narod. Pitam se - što će biti sljedeće? Hoćemo li velikog Andreja Plenkovića pitati kad Sunce treba izaći, a kad zaći u ovoj državi, - pitao se čelnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

- Ispada da je svaki njegov potez hvalevrijedan, a svi argumenti oporbe ne drže vodu. S tim se ne možemo složiti. Jučer nismo čuli nijedan njegov argument, kao ni argument njegovih saborskih kolega koji bi bili u njegovu obranu. Koristili su se samo trivijalnim stvarima, skretali pozornost na temu grada Vukovara, što uopće nije bila tema rasprave. Još jednom javnosti se pokazalo kako iza tih njegovih priča stoje rezultati - da danas imamo skoro 400 tisuća ljudi manje u državi nego prije deset godina, da građani teže žive nego prije dvije-tri godine i da je Hrvatska toliko koruptivna država da joj po korupciji u Europi nema premca. A ta korupcija se diktira iz centra političke moći, iz HDZ-a. Najnovija afera s SMS porukama i Hrvatskim šumama najbolje pokazuje trgovinu utjecajem, kao i to da Andrej Plenković niti je promijenio HDZ niti se želi boriti protiv korupcije u našem društvu - osvrćući se na jučerašnju saborsku raspravu o oporbenom prijedlogu za opozivom premijera Andreja Plenkovića kazao je danas novinarima u Saboru Pavliček. 

U nastavku se osvrnuo i na današnju godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu, kao i na opetovana HDZ-ova prozivanja da Suverenisti i cijela oporba nisu na pravoj strani povijesti. 

- Nije bitno što se kaže, nego tko vam kaže. To da smo mi sad na krivoj strani povijesti toliko su izlizane fore Andreja Plenkovića i njegove političke elite da u to više nitko ne vjeruje. Hrvatski suverenisti su dali jasnu potporu Ukrajini kroz Deklaraciju. Ukrajinskom narodu treba pomoći i financijski i primanjem većeg broja ukrajinskih izbjeglica jer je Njemačka primila milijun ukrajinskih izbjeglica, a mi smo primili mizernih 20 tisuća. Ako smo mi na krivoj strani povijesti, onda je to i Austrija koja također nije dozvolila obuku ukrajinskih vojnika na svom teritoriju. Plenković se prije nekoliko tjedana slikao s austrijskim kancelarom koji je po tome valjda isto na krivoj strani povijesti, ali mu Plenković to nema hrabrosti reći u lice nego ovdje zbog svojih obećanja u Bruxellesu pokušava hvatati jeftine političke bodove. Prava strana povijesti za Hrvatsku se pisala od 1991. do 1995.. U ovom slučaju Rusija je definitivno agresor i Hrvatska treba pomoći Ukrajini - poručio je Pavliček. 

Komentara 5

GO
goran2hr
14:43 24.02.2023.

Promašaji i bizarnosti AP i HDZSDP koordinacije te partnera im SDDS-a, poznata su stvar. No zbog čudnovatog izbornog zakona, oni se održavaju na vlasti. A na izborima ih sve skupa treba i srušiti. Na vrijeme i u miru, Suverenisti, DP i gđa Krišto, trebali bi započeti na dogovoru o zajedničkom izlasku na izbore (zajedničkoj listi). Brojeve zastupnika na listi mogli bi približno odrediti na temelju rezultata prošlih izbora. A sa suradnjom započeti odmah. Primjer je bila (loša) suradnja npr. oko € referenduma, koji DP nije podržao jer su ga pokrenuli Suverenisti, iako se protivio uvođenju €. Pa sada imamo što imamo, a AP se tim promašajem još i hvali. Dakle, to se više ne bi smjelo ponoviti. Onaj koji se takvoj suradnji protivi - HDZ-ova je krtica.

ZA
zacmil1
18:15 24.02.2023.

Već sad je pogubno.

ZA
zacmil1
18:14 24.02.2023.

A.P. najgori predsjednik vlade, gori od Sanadera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije