Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODOR PREMA ČEPIKUĆAMA

VIDEO 'Zasjeda nije uspjela kako je planirana, no oni su tu potučeni do nogu'

05.10.2019.
u 14:31

Ušavši u pripremljenu klopku, gdje su već postavljene eksplozivne priručne mine, neprijatelj je doživio teški poraz, pravi masakr, pretrpjevši najveće gubitke na ovom području tijekom rata u jednom danu.

Na glavnom pravcu prodora, prema Čepikućama, neprijatelj je također pokrenuo napad. Čepikuće su zapadni izlaz sa Popovog Polja, gdje je cestovni pravac vodio prema Slanom i dalje prema Pelješcu i Pločama. 

Konfiguracija terena ispred Čepikuća je takav da na putu Trebimlja - Čepikuće ima karakteristike uskog prijevoja, stisnutog između brda. Po dojavi svečenika iz Trebimlje, a nakon helikopterskog izviđanja neprijatelja, na pozicije pripremljene obrane se izmještaju snage obrane. Koliko su bili uvjereni u svoju premoć, govori i okolnost da neprijateljske snage nisu nosile vodu sa sobom, računajući kako će se brzo probiti do Slanog.

Ušavši u pripremljenu klopku, gdje su već postavljene eksplozivne priručne mine, neprijatelj je doživio teški poraz, pravi masakr, pretrpjevši najveće gubitke na ovom području tijekom rata u jednom danu. Natjeravši civile iz Trebimlje da prenesu poruku, zatražili su obustavu vatre radi izvlačenja mrtvih i ranjenih. U svoj svojoj nemoći i bijesu, na povratku su se iskalili na selu Ravno.

- Zasjeda, onako kako je planirana, i nije uspjela. Ali je uspjela na način da su oni tu potučeni do nogu. Prema nekim informacijama koje ja imam bilo je oko 80 mrtvih i ranjenih - rekao je pukovnik Marko Mujan.

Više možete doznati u priloženom videoklipu koji Večernji list objavljuje u suradnji s portalom Studio 23:

 

 

Ključne riječi

Komentara 17

CR
croban1111
17:38 05.10.2019.

Vidim da i među komentatorima vl-a ima onih koji još žale za ovima koji su nadrapali. I što reći samo slinite, mi Hrvati uživamo.Samo dajte.

AN
Andrenilator
16:02 05.10.2019.

Nema šanse protiv junaka koji brane svoju domovinu

Avatar Golum
Golum
15:37 05.10.2019.

Samo deri bandu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije