Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neočekivani gost

VIDEO Zagrepčanin u garaži nabasao na neobičnu 'zmiju': 'Čudesan gmaz nije iz ovog podneblja'

Blavor
Foto: Azil Dumovec
31.03.2023.
u 18:55

Zagrepčanin je u svojoj garaži pronašao životinju za koju je vjerovao da je zmija i pozvao djelatnike Azila Dumovec. Pri dolasku otkrili su da se ipak radi o drugačijoj životinji

U podzemnoj garaži na zagrebačkoj Pešćenici muškarac je nabasao na neočekivanu zmijoliku životinju. Poklopio je gmaza i pozvao Azil Dumovec. Kada su stigli na teren, djelatnike Dumovca dočekalo je nesvakidašnje iznenađenje.  "Ovo proljeće još nismo počeli primati dojave za zmije. Zato nas je začudio poziv, no odmah smo izašli na intervenciju. Kolega iz terenske ekipe sumnjičavo je podigao kutiju i imao što vidjeti! Na podu je bljesnuo blavor, zmijoliki gušter dugačak 70 centimetara", napisali su na Facebook stranici Azila.

Kažu i kako životinja nije iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, već je obitava na područjima uz more. Pretpostavljaju da se uvukao u automobil koji je s obale išao prema unutrašnjosti i tako stigao u Zagreb. Blavor je trenutno u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba, a moraju veterinari utvrdili je li zdrav, a potom će ga vratiti u njegovo stanište.

- Čudesan gmaz nije iz ovog podneblja. Živi u području uz more. Nekome se vjerojatno zavukao u automobil i dovezao u metropolu.
Sada je u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Veterinari će ga pregledati, a ako je zdrav, smislit će se način kako ga vratiti u područje kojem pripada - objavio je Azil Dumovec. 

VIDEO: Zrakoplovni stručnjak o padu letjelice u Puli: 'Tri su moguća uzroka u ovom slučaju'

Komentara 2

ST
Stjepan
21:09 31.03.2023.

I on ima pravo obitavati

Avatar Svračak
Svračak
19:51 31.03.2023.

Naseljava nizinska područja od Istre do delte Dunava. Ako ovo nije to područje što onda je?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije