Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljuska sportašici

VIDEO Trenerica pljusnula tekvondašicu iz TK Dubrava

krug
10.10.2012.
u 15:00

Nakon što sam vidjela da je na natjecanju, pred publikom i svima, pljusnula jednu djevojku, bojim se da fizički ne nasrne i na moje dijete – obratila nam se anonimno jedna majka čija curica trenira u TK Dubrava

Odlazak na te-kvon-do treninge za djevojčicu iz Dubrave još uvijek je zadovoljstvo. Ondje ima društvo, a jako je motivira što je krenula i na natjecanja. Povišene tonove, povremene psovke, uvrede najčešće uspijeva potisnuti u drugi plan.

– Ali kad je trenerica izvrijeđala cijelu grupu, dijete mi je plačući došlo doma. Nije mi novost da viče, vrijeđa i maltretira djecu i već bih svoju djevojčicu ispisala s treninga da ona toliko ne voli taj te-kvon-do i prijatelje s treninga. No, nakon što sam vidjela da je na natjecanju, pred publikom i svima, pljusnula jednu djevojku, bojim se da fizički ne nasrne i na moje dijete – obratila nam se anonimno jedna majka čija curica trenira u TK Dubrava.

Pljuska koju spominje zabilježena je i videom (na adresi http://www.digital-sport-network.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=82&video_id=1853), a goropadna trenerica (njeni su podaci poznati redakciji op.a) zalijepila je svojoj natjecateljici zbog nesportski primljenog poraza. Incident se dogodio prije pola godine, a sve je, na veliko čuđenje i nezadovoljstvo dječjeg pravobraniteljstva, prošlo u tišini. Čak ni roditelji nisu stali u obranu prava svoje kćeri da je nitko, pa ni sportski trener dobrih namjera, ne smije udarati. A otac tekvondašice baš je u poziciji da trenerici grubljih metoda zagorči život. Naime, predsjednik je disciplinske komisije HTS-a koji u ponašanju trenerice ne vidi ništa sporno, jer da je suprotno, vjerojatno ne bi dopustio da čak troje njegove djece trenira u tom klubu.

– Ne ulazeći u konkretan slučaj, podsjećam da je svako tjelesno kažnjavanje djece u Hrvatskoj zabranjeno zakonom. Udarci, pljuske i slični oblici tjelesnog nasilja tretiraju se kao prekršaj, odnosno kao kazneno djelo, a ako je dijete ozlijeđeno, takva nasilna ponašanja odraslih prema djeci treba odmah prijaviti policiji. Osobe koje ne mogu kontrolirati svoje ponašanje ne bi smjele raditi s djecom – poručuje Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.

– I svako drugo neprimjereno ponašanje trenera prema djeci roditelji trebaju prijaviti. U ured pravobraniteljice za djecu svake godine stižu prijave o kršenju dječjih prava u sportu zbog neprimjerena, nestručna ili nasilna ponašanja trenera, uglavnom vrijeđanja, podcjenjivanja te neutemeljenih i subjektivnih odluka i procjene o djeci. Učestalost prijava upućuje na to da treba uvesti obnavljanje licencija za trenere i voditelje sportskih aktivnosti djece – kaže pravobraniteljica Mila Jelavić.

Spomenuta trenerica, TK Dubrava i nacionalni savez ne žele komentirati “disciplinsku”, protuzakonitu mjeru. Međutim, obratili su se policiji da bi otkrili s čijeg je korisničkog računa poslan e-mail s videom na kojem se jasno vidi kako se trenerica obračunava s djecom.

Komentara 47

VA
valis
16:05 10.10.2012.

Svaka čast trenerici...

DR
drugTitoforever
15:15 10.10.2012.

Ako je i drugi udaraju ne mora (ne smije) i trenerica

FI
Fisherman
15:06 10.10.2012.

Mislim da ovo zasluzuje naslovnicu. Najbolje da upisete djete na balet. Upisali ste je u sport gdje se svakodnevno udaraju nogama po glavi i sad se cudite jednoj pljuski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije