Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nezgodni trenutak'

VIDEO Šef hrvatske diplomacije zbog poljupca njemačkoj kolegici osvanuo na naslovnici Bilda

04.11.2023.
u 14:55

Hrvatski šef diplomacije taj je trenutak nazvao ''nezgodnim trenutkom''.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na koferenciji za medije osvrnuo se na neobičnu situaciju koja se dogodila kada je Grlić Radman tijekom zajedničke fotografije pokušao poljubiti njemačku kolegicu Annalenu Baerbock.

Hrvatski šef diplomacije taj je trenutak nazvao ''nezgodnim trenutkom''.

"Mi ministri se uvijek srdačno pozdravimo. Ako je netko nešto loše vidio u tome, onda isprika tome koji je tako shvatio. Avion je kasnio pa smo se vidjeli tek na zajedničkoj fotografiji. Ja ne znam kako je to netko snimio. Mi sjedimo jedno do drugog, mi smo susjedi. To je bila jedna jako dobra konferencija. Možda je nespretno ispalo". komentirao je. 

O neobičnoj situaciji pišu i njemački mediji. Bild piše da se naš šef diplomacije neobično približio ministrici vanjskih poslova.

"Tijekom zajedničkog fotografiranja hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman stao je pokraj Baerbock, prvo ju je uhvatio za ruku i dok je ona gledala u njega pokušao ju je poljubiti. Čini se kao da je želi poljubiti u usta. Ali Baerbock se okreće munjevitom brzinom", piše Bild.

VEZANI ČLANCI:

O istoj situaciji piše i BBC. Gordan Grlić Radman rukovao se s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock, a zatim se nagnuo naprijed kako bi je poljubio. Dodaju da je aktivistica za ženska prava Rada Borić opisala to kao "krajnje neprimjereno".

Grlić-Radman pokušao je svoj potez obraniti opisavši ga kao 'topli, ljudski pristup kolegici', piše BBC. Rekao je da je to bio 'možda neugodan trenutak' i ispričao se 'svima koji su to možda tako shvatili'.

Gospođa Baerbock dosad nije komentirala slučaj.

Video: Goran Grlić Radman o poljupcu s njemačkom ministricom Baerbock

Komentara 33

Avatar Crni labud
Crni labud
15:36 04.11.2023.

Ono kad baba hoće cmoknuti malo dijete a ono se otima. Baš primjereno za šefa diplomacije. Kao i milijunski poticaji za njegovu živodersku firmu. Možda će njemački mediji to malo dublje prekopati kad već neće hrvatski.

NE
Neretva93
17:01 04.11.2023.

Sirovina i bez ovog ispada!

WA
Walter009
16:35 04.11.2023.

Sad nam možda i odobre brand Ličkog rukovanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije